PGA-Lab

Het PGA-Lab biedt ondersteuning in het organiseren van activiteiten voor gemeenten, zoals ontwikkelsessies en intervisiesessies. Daarnaast beantwoorden wij vragen en proberen wij PGA-coöridnatoren zo goed mogelijk op weg te helpen. We verbinden op een laagdrempelinge manier contact tussen professionals en bieden inspiratie aan het invullen van de (lokale) PGA. We zijn te bereiken via pga-lab@rvs-mn.nl voor vragen of suggesties.

Nieuws

Achtergrondinfo | 21 apr. 2023

Terugblik Webinar

Deze maand stelt Mitsi van Zundert van het PGA-Lab zich voor. Ook vind je in deze nieuwsbrief een terugkoppeling van het webinar op- en afschaling

Lees artikel

Veiligheidsontwikkeling | 25 mei 2023

PGA-Lab nu ook op LinkedIn

Lees artikel

8 jul. 2022

Doorbraak! Groen licht voor lerende gemeenschap via het PGA-Lab

Het dak ging er op 1 juli even af; daar was dan eíndelijk het verlossende bericht waar we al maanden op zaten te wachten. De subsidieaanvraag die bureau RVS en de Hogeschool Utrecht namens alle gemeenten, Zorg- en Veiligheidshuizen en netwerkpartners in Midden-Nederland hebben ingediend is gehonoreerd!

Lees artikel

20 sep. 2022

PGA-Lab van start!

Met de toekenning van een subsidie van ZonMw heeft de regio Midden-Nederland het vertrouwen gekregen om de komende drie jaar te bouwen aan een lerend netwerk met alle betrokken zorg- en veiligheidsprofessionals. Dit is natuurlijk een prachtige erkenning van al het goeds wat we met elkaar al hebben bereikt rond de (lokale) PGA. Onder de naam PGA-lab gaan we elkaar ontmoeten, van elkaar leren en gezamenlijk ontwikkelen. Kleinschalig (lokaal) en regionaal. 

Lees artikel

21 okt. 2022

Update PGA-Lab: Schrijf je nu in voor het webinar op 22 november

Dat mag ik niet van de AVG”. Een veelgehoorde opmerking die een gezond gesprek en gegevensdeling vaak in de weg staan. Maar als we nu eens écht kijken hoe het zit? Wat moet jij weten over de AVG en over nieuwe wetgeving die eraan komt? En zijn er slimme manieren om de broodnodige samenwerking in stand te houden? Kom hier meer over te weten tijdens een webinar op 22 november. 

Lees artikel

23 nov. 2022

PGA-Lab – update november 2022

Heb jij het webinar van 22 november gemist? En hoe kunnen Straatwaarde(n) en het PGA-Lab elkaar versterken? Ook gaat het PGA-Lab onderzoeken hoe ervaringsdeskundigheid ingezet kan worden in de PGA en wordt gewerkt aan intervisie voor PGA-coördinatoren. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.

Lees artikel

22 dec. 2022

PGA-Lab – update december: kijk nu het webinar terug

Privacy en gegevensdeling zijn belangrijke elementen binnen de PGA. Het webinar van 22 november biedt jou handvatten om hier op de juiste wijze mee om te gaan. Je kan het webinar nu terugkijken. En weet jij wat een DPIA is en hoe je deze uitvoert? Er is nu een handig stappenplan dat je hierbij ondersteunt. Maak verder kennis met de medewerkers van het projectteam. Deze maand is dat Marc van Loon. Tot slot meer info over een tweede regionale intervisiebijeenkomst op 10 januari.

Lees artikel

23 jan. 2023

PGA-Lab ontwikkelt kickstart voor nieuwe professionals

Binnen het PGA-Lab werken we momenteel aan een tool die nieuwe professionals een vliegende start moet geven in ons complexe werkveld. Denk je mee? Ook in deze nieuwsbrief: Lieke Brouwer stelt zich voor en ‘heuglijk’ nieuws: de lokale PGA-aanpak in Urk gaat (eindelijk) van start!

Lees artikel

20 feb. 2023

Update PGA-Lab

Noteer alvast in je agenda: het webinar op- en afschalen op 18 april. En we gaan van start met intervisie. De data en onderwerpen per datum zijn bekend.

Lees artikel

17 mrt. 2023

Webinar op- en afschaling 18 april: meld je nu aan

Wat maakt het moeilijk om op te schalen? Wanneer durf je af te schalen of los te laten? En hoe draag je dit eigenlijk over? De zoektocht naar antwoorden op deze vragen begint door het gesprek hierover aan te gaan tijdens een webinar op 18 april. Met elkaar en met enkele professionals uit het veld.  De webinar vindt plaats van 15.00 – 16.30 uur, via MS Teams.

Lees artikel