Workshop privacy en gegevensdeling; iets voor jouw gemeente?

Workshop privacy en gegevensdeling; iets voor jouw gemeente?

Ook deze maand valt er weer veel te delen vanuit het PGA-Lab. Zo komen we graag nog voor de zomer langs bij alle gemeenten. Hiervoor maken we op korte termijn een afspraak. En heeft jouw gemeente nog behoefte aan het bijspijkeren van de kennis rondom privacy en gegevensdeling? Laat dit dan nu weten. Daarnaast in dit nieuwsartikel een inkijkje in het project ‘Gezamenlijke inspanning politie & zorg (GIPZ) én stellen de Zorg- en Veiligheidshuizen zich de vraag ‘doen we het goede’? 


Doen we het goede? De Zorg- en Veiligheidshuizen leren evalueren

De drie Zorg- en Veiligheidshuizen in de regio Midden-Nederland zijn gestart met het Instituut voor Publieke Waarden (IPW) om te leren evalueren, gefinancierd vanuit het PGA-Lab. Zij ontwikkelen een evaluatie-instrument om de lessen, maar ook zeker succesfactoren uit casuïstiek op te halen. Zowel na afloop, als ook gedurende de aanpak. Zij houden hierbij ethos (het moreel resultaat), pathos (professionele betrekkingen) en logos (logica) aan. 


De juiste vragen stellen
De centrale vraag ‘doen we het goede?’, kun je vanuit verschillende perspectieven bekijken. Hoe je dat met de juiste vragen kan doen, is de uitdaging! Gezamenlijk hebben de ZVH-en hiervoor een aantal vragen geformuleerd en geoefend wanneer je vanuit welke invalshoek vragen stelt. 
Stof tot nadenken, en vooral stof om mee aan de slag te gaan de komende tijd!  

 

 

 

 

 


PGA-Lab komt bij jou langs deze zomer

Vanaf september start alweer het laatste jaar PGA-Lab. Dus zoals gebruikelijk willen we iedere gemeente nog voor de zomer een bezoek brengen. 
Want wat kan het PGA-Lab nog betekenen voor jouw lokale PGA? We komen natuurlijk niet met lege handen, maar wat je precies krijgt houden we nog even onder de pet. Je kunt binnenkort een mailtje of telefoontje verwachten om een afspraak in te plannen.


Aanbod: workshop privacy en gegevensdeling

Gegevensdeling en privacy in de PGA; een interessant, complex onderwerp waarvoor wij een passende workshop kunnen aanbieden. Ga jij net als professionals uit Hilversum, Leusden en Urk een presentatie volgen en met collega’s in gesprek over privacy en gegevensdeling?
In juni, juli, september, oktober en november heeft Anke van Gorp (onderzoeker Hogeschool Utrecht) elke maand de mogelijkheid om bij twee gemeenten workshops te houden.

Heeft jouw gemeente hiervoor interesse? Neem dan contact op met anke.vangorp@hu.nl


Burendag West-Utrecht: een inkijk in project GIPZ

Op 17 april jl. vond een geslaagde burendag plaats tussen de tien gemeenten in West-Utrecht en het Zorg- en Veiligheidshuis regio Utrecht. 
Dr. Lianne Kleijer-Kool van Hogeschool Utrecht was te gast om toelichting te geven over de samenwerking tussen politie en zorgprofessionals bij complexe problemen (het project GIPZ). De belangrijkste uitkomsten van onderzoek werden gedeeld, gevolgd door de vraag wat dit betekent voor de rol van de politie en de samenwerking binnen de lokale PGA. Ook benieuwd? Lees hier de uitkomsten van het GIPZ-onderzoek. 

Vervolgens werd gesproken over het thema ‘onbegrepen gedrag en gevaarsrisico’. Een onderzoek van Heidi Habben Jansen en student Cherelle Uiterwijk bracht het gesprek op gang over het huidige zorgsysteem in het omgaan met casussen die (te) complex zijn voor de lokale PGA. Een startsein voor verdere verkenning samen met het Zorg- en Veiligheidshuis.