Meld jij je aan voor de leergang privacy en gegevensdeling?

Meld jij je aan voor de leergang privacy en gegevensdeling?

Ook in augustus en september vonden weer lokale ontwikkelsessies plaats in de regio. Een van de thema’s was ‘privacy en gegevensdeling’. Tijdens een sessie kwam de opmerking ‘nooit een nee zonder een komma’ aan bod. Benieuwd wat daarmee bedoeld werd? Lees dan verder. En er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de leergang Organiseren privacy en gegevensdeling. De deadline voor inschrijven is 29 september.


Wat gebeurde er de laatste tijd? Lokale ontwikkelsessies voor PGA-teams en districten

Ook de afgelopen maand ondersteunde het PGA-Lab weer diverse ontwikkelsessies. 
In augustus waren we te gast in gemeente IJsselstein. Een leerzame sessie, waar onder andere het proces van de PGA werd besproken aan de hand van de PGA-routekaart (na inlog op site van de Veiligheidscoalitie). Daarnaast hebben we twee ontwikkelsessies gegeven met het thema ‘Privacy en Gegevensdeling’. Op 5 september waren we te gast in Leusden. Daar hebben we in een kleine groep van twaalf een goed gesprek gehad over gegevensdeling in de PGA. Leusden kijkt opnieuw naar het inrichten van het PGA-overleg en zij gaven aan de tips daarin te kunnen gebruiken. 

Nooit een nee zonder een komma
Een week later waren we te gast Op Urk. Daar hebben we in een mooie zaal, een interessante bijeenkomst gehad over gegevensdeling bij samenwerking zorg en veiligheid. Aan de hand van vragen en een casus hebben de ongeveer 40 deelnemers met elkaar gesproken, bijvoorbeeld of ze zelf weleens aangegeven hebben of ze geen gegevens mochten delen. Een deelnemer gaf toen aan “nooit een nee zonder een komma te geven”. Hij bedoelde hiermee dat je soms iets niet kunt delen maar toch kunt kijken naar samenwerking of wat je wel mag delen.

Wil jij ook een lokale sessie organiseren?
Of heb je vragen over een webinar, aanmelden voor de intervisie of heb je andere vragen aan het PGA-Lab? Mail dan naar PGA-Lab@rvs-mn.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op. Op de hoogte blijven kan ook door onze LinkedIn-pagina te volgen.


Meld je aan voor de leergang 'Organiseren privacy en gegevensdeling: Zo doe je dat!'

De leergang start dit najaar en er zijn nog enkele plekken beschikbaar. In deze leergang leer je hoe om te gaan met privacy- en gegevensdeling binnen het zorg- en veiligheidsdomein. De nadruk ligt hierbij niet alleen op kennis, maar juist ook op het toepassen ervan. Zo werk je gedurende de leergang aan een eigen casus, maar leer je ook van anderen door middel van intervisiebijeenkomsten en coaching.

Wil je meer informatie over de leergang of wil je jezelf direct aanmelden? Klik dan hier. De deadline voor het aanmelden is vrijdag 29 september a.s.