Oproep: vergroot je kennis, help mee aan een onderzoek of deel je succesverhaal

Oproep: vergroot je kennis, help mee aan een onderzoek of deel je succesverhaal

Samenwerken op het snijvlak van zorg en veiligheid is geen makkelijke taak. Daarom is het belangrijk dat professionals zich blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? Bijvoorbeeld door in het najaar deel te nemen aan een verdiepende leergang privacy en gegevensdeling van de VNG. Ook doen we onderzoek waarbij we jouw kennis en expertise goed kunnen gebruiken om door te geven aan anderen. Of deel jouw succesverhaal en inspireer zo andere professionals.

Meld je aan voor de Leergang ‘Organiseren privacy en gegevensdeling: Zo doe je dat!’

Samenwerken op het snijvlak van zorg en veiligheid is geen makkelijke taak: er zijn per definitie verschillende professionals betrokken bij één casus. Regelmatig geven professionals aan dat het uitvoeren van hun taak bemoeilijkt wordt door regelgeving omtrent privacy en gegevensdeling. Dit hoeft niet zo te zijn. 

Ben jij geïnteresseerd in een verdiepende leergang over privacy en gegevensdeling? 
In het najaar start de VNG er weer een en jij en/of jouw privacy officer kan erbij zijn. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via pga-lab@rvs-mn.nl. Lees hier het verhaal van enkele collega’s uit de regio die je voorgingen in de afgelopen drie leergangen. 


Help mee: onderzoek privacy en gegevensdeling PGA Midden-Nederland

Binnen het PGA-Lab zijn we bezig met allerlei thema's om de lokale PGA te ondersteunen, waaronder het thema privacy en gegevensdeling. Zie bijvoorbeeld de webinar of luister naar de podcast.

Onze stagiair Josephine Groenewoud is bezig met in kaart brengen wat er goed gaat binnen dit thema, en waar het mogelijk beter zou kunnen gaan. 
Zij is nog op zoek naar PGA-coördinatoren, privacy officers en anderen die aangesloten zijn bij de PGA overleggen, die willen vertellen over hoe het op dit moment gaat in de praktijk binnen de samenwerking en het delen van persoonsgegevens. 

Wil jij hieraan meewerken? Stuur dan een mail naar josephine.groenewoud@student.hu.nl


Deel je succesverhalen

We zijn op zoek naar succesverhalen uit de PGA-aanpak in Midden-Nederland. We interviewen en bundelen de verhalen om binnen de regio te delen. Zo leren we van elkaar. Hoe doen anderen het? En vooral: wat wérkt? 

Ben of ken jij iemand die zo’n verhaal heeft? Casusregisseur, PGA-coördinator of een PGA’er zelf? Meld je dan bij Marc van Loon: m.vanloon@hilversum.nl