Roadtrip PGA_Lab en Zorg- en Veiligheidshuizen

Roadtrip PGA_Lab en Zorg- en Veiligheidshuizen

Op 10 juni startte in gemeente Soest de roadtrip van het PGA-Lab, samen met de Zorg- en Veiligheidshuizen. De komende maand komen alle gemeenten aan de beurt. Tijdens deze bezoeken staat de lokale PGA centraal. Lukt het? Wat zijn je toekomstplannen? Hoe ervaar je de steun tot nu toe en heb je nu of het komende jaar nog iets nodig van het PGA-Lab of het ZVH? Ook krijgen PGA-coördinatoren een goodiebag, gevuld met onmisbare PGA-Lab producten. Dit en meer lees je in de maandelijkse PGA_Lab update.


Roadtrip PGA-Lab en Zorg- en Veiligheidshuizen

Ook in juni zal het PGA-Lab niet stilzitten. Op 10 juni startte in gemeente Soest de roadtrip van het PGA-Lab, samen met de Zorg- en Veiligheidshuizen. De komende maand komen alle gemeenten aan de beurt. Tijdens deze bezoeken staat de lokale PGA centraal. Lukt het? Wat zijn je toekomstplannen? Hoe ervaar je de steun tot nu toe en heb je nu of het komende jaar nog iets nodig van het PGA-Lab of het ZVH? Ook krijgen PGA-coördinatoren een goodiebag, gevuld met onmisbare PGA-Lab producten.
 
De roadtrip behoort tevens bij een van de laatste werkzaamheden van Carmen Paalman. Deze zomer nemen wij afscheid van haar als projectleider: Carmen, bedankt voor al je inzet! 
Komt het PGA-Lab nog niet in jouw gemeente langs? Mail dan naar pga-lab@rvs-mn.nl en we plannen een afspraak in.


Burendag Oost-Utrecht

Op de burendag Zeist, 21 mei jl, gaf Ruben Visscher een toelichting op de ZSM, en de samenwerking tussen PGA en ZSM. Tip aan PGA-coördinatoren: in de kennisbank op de PGApp vind je alle informatie incl. voorbeeldbrieven terug!
Om de banden verder te versterken en de terugkoppeling op afspraken te verbeteren vindt binnenkort een werkbezoek plaats. 
Verder spraken de deelnemers over: 
•    Woningnood, de verscheidenheid van doelgroepen die een woonprobleem hebben met wel of geen extra zorg.
•    Bereiken van moeilijke doelgroepen, hoe outreachend kun je zijn?
•    Procesregie/ casusregie, het loopt soms in elkaar over, hoe ga je hiermee om?


Ontwikkelsessie Wijk bij Duurstede: partners op een lijn

Ook was er in Wijk Bij Duurstede op 28 mei jl een PGA-boost met het lokale team. Na een mooie aftrap met burgemeester Iris Weerts en wethouder Jan Kuiper doken we gelijk de inhoud in met wat prikkelende stellingen.

Vervolgens stonden we stil bij de visie van het team: wat is het doel van de lokale PGA, en voor wie is die? De partners zaten mooi met elkaar op een lijn over wat zij willen bereiken. Na stil te hebben gestaan bij de complexiteit van de casuïstiek en de ontwikkelpunten die een aantal jaar geleden bij het startbaanonderzoek naar voren kwamen, werd besproken wat er nu nodig is en welke acties daarvoor nodig zijn. De opbrengst aan het eind van de boost is dat er mooie acties zijn geformuleerd om samen de lokale PGA te versterken.


Oproep ervaringsdeskundige Almere

De pilot ‘Inzet van Ervaringsdeskundigheid’ gaat in Almere van start met de werving van een Peersupport Werker. Zie hieronder de vacature. Ook in Amersfoort zijn vergevorderde gesprekken om een ervaringsdeskundige per 1 september te laten deelnemen aan het PGA-proces, in de rol als adviseur en peersupportwerker.

Ben jij de ervaringsdeskundige (met forensische ervaring) die affiniteit heeft met jongeren en hen graag wil ondersteunen om uit de problemen te komen? Spreek jij de taal van de jongeren? Word jij enthousiast om hierin samen te werken met de proces coördinatoren PGA en betrokken ketenpartners? Schuw jij niet om uitdagingen aan te gaan en bij tegenslagen je schouders eronder te zetten? Dan ben jij degene die wij zoeken!