Uitnodiging: 3 daagse opleiding Bibob adviseur

Heb jij in je werk regelmatig te maken met de Wet Bibob? Verbreed dan je kennis en wissel gezamenlijk ervaringen uit tijdens de 3-daagse praktijk gerichte Bibob-opleiding. 

Op 1, 2 en 3 oktober organiseert het RIEC Midden-Nederland samen met SBO en de gemeente Utrecht een Bibob-opleiding speciaal voor medewerkers van de 39 gemeenten in Midden-Nederland. Klik hier voor het volledige programma.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan!


Geregistreerde criminaliteit Midden-Nederland daalt met -7%

De totale geregistreerde criminaliteit in Midden-Nederland is in de periode januari t/m augustus 2018 gedaald met -7% ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar. Kijkend naar de afzonderlijke gemeenten zien we dat 19 gemeenten in deze periode een afname kennen van -10% of meer. In zeven gemeenten is sprake van een (soms lichte) toename van de geregistreerde criminaliteit. In twee gemeenten was een stijging van meer dan +10% zichtbaar.

Meer actuele informatie vindt u hier in de ovezichtstabel.


Regioplan Ondermijning 'under construction'

In juli heeft de Minister aan alle regio’s in Nederland gevraagd een regioplan te maken voor de aanpak van ondermijning. De afgelopen periode is hier door veel collega’s keihard aan gewerkt. Veel complimenten hiervoor!

Donderdag 6 september is het concept besproken in de Taskforce GOC. De Taskforce is akkoord gegaan met de lokale versterking op de districtelijke thema’s en de versterking op de regionale thema’s. In het regioplan is specifiek aandacht besteed aan de aanpak van de cocaïneproblematiek. Dit is op basis van het eenheidsondermijningsbeeld van de politie en de lokale ondermijningsbeelden.

Op 17 september gaat het concept naar het Regionaal Veiligheidscollege. Op 30 september wordt het, volgens afspraak, aangeboden aan de Minister. Vragen? Neem contact op met Miriam Knepper.


Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Bij het RIEC Midden Nederland en het Openbaar Ministerie staan momenteel twee leuke vacatures open. Namelijk, Analist ondermijning en Beleidsadviseur contraterrorisme.

Analist ondermijning
Heb jij ruime werkervaring in een informatie- en/of analysefunctie en wil jij graag ook collega’s van partnerorganisaties coachen in het integraal denken en werken?  Het RIEC is op zoek naar een analist ondermijning (32-36 uur). Interesse? Bekijk dan de vacature

Beleidsadviseur contraterrorisme
Daarnaast zoekt de afdeling Beleid & Strategie van het Openbaar Ministerie een beleidsadviseur contraterrorisme. In deze combinatiefunctie is de beleidsadviseur samen met de terrorismeofficier en terrorismesecretaris verantwoordelijk voor de regionale regie op de strafrechtelijke aanpak van gewelddadig extremisme. Bekijk hier de vacature voor meer informatie!


Overig nieuws

Interventietool PGA