Vacature PVO Adviseur (32 - 36 uur)

Heb jij ervaring met publiek-private samenwerkingsprojecten op het gebied van veiligheid en leefbaarheid? En ben je in je element als je samen met ondernemers, politie en gemeenten aan de slag kunt om winkelcentra, bedrijventerreinen, (agrarische) buitengebieden en horecagebieden veilig te houden? Dan zoeken we jou.

Komende maand geen nieuwsbrief

Wet zorg en dwang: Vergoeding IBS voor mensen met een verstandelijke handicap zonder Wlz-indicatie vanuit de zorgverzekeringswet

Burgemeester Dijksma van Utrecht deed in maart van dit jaar een prangende oproep aan minister Helder van VWS om met een oplossing te komen voor mensen met een verstandelijke handicap die in crisis gedwongen zorg nodig hebben maar nog niet beschikken over een Wlz-indicatie.

Begint de bal te rollen bij drugscriminaliteit?

Een onderzoek naar de rol van voetbalverenigingen als voedingsbodem voor jonge aanwas in de drugscriminaliteit. Uitgevoerd door Jelle van Middelaar, stagiair bij DTO Gooi & Vecht en Straatwaarde(n). Het rapport biedt voldoende aanknopingspunten om aan de slag te gaan met een aanpak voor sportverenigingen.

Week 41 - Week van de Veiligheid

Van 10 t/m 14 oktober is er weer de Week van de Veiligheid. Tijdens deze week wordt er van alles georganiseerd rondom veiligheid. Ook vanuit de Veiligheidscoalitie worden er verschillende activiteiten, middelen en materialen aangeboden.

OM geeft een kijkje in de keuken

In mei en juni heeft het parket Midden-Nederland twee bijeenkomsten georganiseerd voor burgemeesters en hun adviseurs. Door middel van presentaties vanuit verschillende afdelingen kregen ze een kijkje in de keuken van het OM. Naast een algemene uitleg over de inrichting van het OM en het parket Midden-Nederland, werd aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop zaken bij het OM binnenkomen. Ook kwamen de werkwijze van ZSM en een aantal belangrijke neventaken van het OM aan bod, onder andere door presentaties van het team Bewaken en Beveiligen en het team Verplichte Zorg.

The Movement - The Movie

Een uitweg van het verkeerde pad? The Movement laat niet alleen zien dat dat kan, maar helpt ook jongeren die dat willen. Met een muzikaal platform voor en door jongeren. Jonge talenten krijgen met dit platform de kans om zich op muzikale wijze te ontwikkelen en te groeien in de industrie. In een korte documentaire vertellen de jongens hun verhaal over vrienden kiezen en hun weg naar de toekomst.

‘Herken jij mensenhandel in jouw werk?’

Op 1 en 27 september organiseert Fairwork in samenwerking met o.a. RIEC een vaardigheidstraining over mensenhandel voor gemeentelijke handhavers en toezichthouders (groepsgrootte max. 12 personen). In de ochtend wordt gewerkt aan kennis en in de middag is er een experience room om te oefenen met het leren signaleren en melden van verdachte situaties. 

Handig: handleiding strafrecht voor netwerkpartners

Een jaar geleden praatten Bart Nitrauw en Yvette Groenhart van het OM jullie bij over het strafrecht. Belofte was om een handreiking over het strafrecht te maken voor netwerkpartners. Deze handreiking is nu gereed. Reden dat dit even geduurd heeft is dat men de handreiking graag landelijk wilde kunnen aanbieden.  De handreiking heeft dan ook een ‘landelijk jasje’.

In gesprek met OM over rol strafrecht in de integrale samenwerking

Op 16 juni jl. heeft het Openbaar Ministerie een informele netwerkbijeenkomst georganiseerd op het parket. Een selecte, gemengde groep afgevaardigden uit Zorg- en Veiligheidshuizen, gemeenten, het zorgdomein en justitiële partners was aanwezig om met het OM in gesprek te gaan over de rol van het strafrecht in de integrale samenwerking.