Doe mee met de M-campagne bedrijventerreinen

Doe mee met de M-campagne bedrijventerreinen

Meld Misdaad Anoniem heeft in de afgelopen jaren – in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid - meerdere campagnes uitgevoerd in meer dan 100 gemeenten tegen het misbruik van panden door criminelen. Bijvoorbeeld gericht op getuigen in de vastgoedsector en op huurders in (sociale) huurwoningen. In oktober start een nieuwe campagne gericht op ondernemers op bedrijventerreinen. De campagne sluit aan bij het Actieprogramma Veilig Ondernemen om de veiligheid op bedrijventerreinen te vergroten en te investeren in de weerbaarheid en het bewustzijn van ondernemers. Gemeenten en andere veiligheidspartners kunnen aansluiten. 


Campagnedoelen

De campagne start op 22 oktober en omvat een gefaseerde aanpak waarmee het signaleren en melden door ondernemers wordt gestimuleerd. Een veelgehoord signaal is dat ondernemers weinig melden en een lastige doelgroep zijn om te bereiken. Toch melden er al ondernemers bij Meld Misdaad Anoniem die zich zorgen maken of last ondervinden van misstanden. De campagne haakt in op hun behoeften en meldmotieven, verlaagt drempels en rijkt een veilig handelingsperspectief  aan.

Doelgroep
De campagne richt zich primair op ondernemers. Een belangrijke secundaire doelgroep zijn professionals of intermediairs die veel in contact staan met ondernemers en mogelijke getuigen kunnen doorverwijzen naar M. Het ministerie van Justitie en Veiligheid financiert het grootste deel van de campagne. Gemeenten die willen deelnemen, betalen daarnaast een bijdrage van €1.500,- excl. BTW (gebaseerd op een gemeente van 50.000 tot 100.000 inwoners).

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie kun je contact opnemen met M via projecten@meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 088-5543 210. Deelnemers kunnen zich aanmelden tot 1 oktober.