11 juli (Utrecht): themabijeenkomst soevereinen/autonomen. Meld je nu aan!

11 juli (Utrecht): themabijeenkomst soevereinen/autonomen. Meld je nu aan!

Namens de bestuurlijke werkgroep Maatschappelijke onrust, organiseert Bureau RVS op donderdag 11 juli een themabijeenkomst over het fenomeen van soevereinen/ autonomen. Het doel van deze bijeenkomst is het vergroten van de kennis van bestuurders, OOV-ambtenaren, politie en OM over dit fenomeen en hen handvatten bieden om het fenomeen te herkennen en in kaart te brengen. Interesse in deelname? Meld je dan nu aan.

Programma themabijeenkomst fenomeen soevereinen / autonomen
De volgende onderdelen komen tijdens de themabijeenkomst aan bod:

  • De NCTV biedt inzicht in het fenomeen a.d.h.v. de recent verschenen fenomeenanalyse ‘Met de rug naar de samenleving'
  • Onderzoekers van de hogeschool Inholland zoomen in op de regionale situatie a.d.h.v. de resultaten van de quickscan over soevereinen in de regio Midden-Nederland.
  • Gemeente Súdwest-Fryslân geeft uitleg over het signaleren en in kaart brengen van het fenomeen a.d.h.v. de uitgevoerde brievenanalyse.
  • Het ministerie van BZK geeft een toelichting op de kennis en ondersteuning die zij kunnen bieden rondom dit fenomeen.

Bij al deze onderdelen is er ruimte voor interactie met de aanwezigen om ook de ervaringen, worstelingen en best practices van elkaar te horen.

Meer informatie en aanmelden
Klik hier voor meer informatie over de themabijeenkomst en hoe je je kunt inschrijven! Ben je geïnteresseerd en heb je op voorhand een onderwerp/ vraag die je behandeld wil zien? Neem dan contact op met programmamanager Paul van Beijnum of programmamedewerker Juliette Hamers.