Save the date: verdiepende praktijkoefening complexe demonstraties – 22 oktober

Save the date: verdiepende praktijkoefening complexe demonstraties – 22 oktober

Op 22 oktober vindt een verdiepende praktijkoefening over complexe demonstraties plaats. Deze praktijkoefening borduurt voort op de kennissessie complexe demonstraties die op 1 februari van dit jaar plaatsvond. Kortgeleden is namens de bestuurlijke werkgroep maatschappelijke onrust een save the date verstuurd naar gemeenten, politie en OM. Ben jij veiligheidsprofessional in Midden-Nederland, heb je geen save the date ontvangen en wil je graag aanwezig zijn bij deze verdiepingssessie?   

Praktijkervaring opdoen: hoe adviseer je de driehoek? 
Tijdens de bijeenkomst vergroten de deelnemers hun handelingsvaardigheden m.b.t. de aanpak van complexe demonstraties. Ze doen o.a. praktijkervaring op met advisering aan de driehoek, zowel in de preparatie op een driehoek als tijdens een acute situatie. Deelnemers maken hierbij gebruik van een gestructureerde wijze van adviseren op basis van i) beleidsuitgangspunten en tolerantiegrenzen, ii) scenario's, iii) lijn van optreden, iv) bestuurlijk instrumentarium en v) een communicatiestrategie.


Meer informatie

Ben jij geïnteresseerd, maar heb je geen ‘save the date’ ontvangen? Of heb je andere vragen en/of opmerkingen over maatschappelijke onrust in het algemeen of complexe demonstraties in het bijzonder? Neem dan contact op met Paul van Beijnum of Juliette Hamers. Stuur deze ‘save the date’ vooral ook door naar collega’s voor wie de bijeenkomst relevant kan zijn.

De definitieve uitnodiging en mogelijkheid tot inschrijving ontvang je uiterlijk de tweede week van september.