Summerschool ook in andere jaargetijden succesvol

- Straatwaarde(n) - 
De zomer mag dan voorbij zijn, de succesvolle ‘summerschool’ uit Amersfoort gaat door. 27 jongeren uit de Amersfoortse wijk Liendert, door de jongeren zelf een pechwijk genoemd, hebben sinds enige tijd een nieuw doel in hun leven. En met succes. Maandag 11 oktober namen zij het podium van de Melkweg in Amsterdam over tijdens de start van de Week van de Veiligheid. In het teken van de campagne ‘Drop your knife doe wat met je life’ brachten zij een rap uit. Bekijk de lancering, plus rap op de site. 

Tijdens de summerschool in de zomer van 2021 hebben de jongeren verschillende masterclasses gevolgd om zo vaardigheden op te doen of te verbeteren die hen in staat stellen te starten als ondernemer. Talenten omzetten in positieve energie was hierbij de insteek. Of zoals een van de jongeren verwoordde:

“Ik krijg nu echt een kans en die grijp ik met twee handen, ik wil er echt wat van maken! “

Muziek bleek een belangrijke verbindende factor en maakte dat de jongeren ‘the movement’ hebben opgericht. Dit platform is speciaal voor jongeren die vragen hebben over onveilige situaties, huiselijk geweld, criminele- en seksuele uitbuiting, schulden en verslaving. Momenteel evalueert het team Straatwaarde(n) deze aanpak en wordt de uitkomst ervan vertaald naar een toolkit. Meer weten? Mail dan naar straatwaarden@riec-mn.nl