Roadshow online aangejaagde ordeverstoringen 4 juni bij gemeente De Bilt

Roadshow online aangejaagde ordeverstoringen 4 juni bij gemeente De Bilt

In samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Project Online Content Moderatie (PrOCoM) van het ministerie van Justitie en Veiligheid organiseert Bureau RVS op 4 juni een roadshow over online aangejaagde ordeverstoringen. Tijdens de roadshow presenteren we het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen van het CCV. Wil je meer weten over het barrièremodel?

Van uit de hand gelopen grap tot politieke opstand
Het barrièremodel is specifiek ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het beheersen van situaties die variëren van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen. Het model brengt het proces van online aangejaagde ordeverstoringen in kaart waarbij per stap inzichtelijk wordt welke gelegenheden, signalen en partijen een rol spelen. Het model geeft vervolgens inzicht in welke barrières, zowel juridisch als niet-juridisch, je kunt inzetten om online aangejaagde ordeverstoringen te beheersen of te voorkomen. 

Tijdens de roadshow gaan de deelnemers in subgroepen aan de slag met lokale casuïstiek. Ook is er een presentatie van een van de onderzoekers die betrokken was bij de totstandkoming van de fenomeenkaart. De save the date is inmiddels verstuurd naar het ambtelijk netwerk. 

Praktische informatie en aanmelden
Meer informatie vind je hier: Roadshow 'Online aangejaagde ordeverstoringen' (veiligheidscoalitie.nl). Je kunt je hier ook aanmelden.
Wil je nog meer informatie over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Paul van Beijnum (tel 06 - 27 74 28 60) of Juliette Hamers (tel 06 – 14 23 25 44).