‘Samen doe je meer!’ Terugblik op geslaagd netwerkevent

‘Samen doe je meer!’ Terugblik op geslaagd netwerkevent

Op donderdag 4 april vond de gezamenlijke netwerkbijeenkomst met als thema ‘Samen doe je meer’ van de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland plaats. In het provinciehuis Utrecht kwamen in de ochtend de in de veiligheidsstrategie geprioriteerde thema’s digitale veiligheid en maatschappelijke onrust aan bod, ’s middags was het de beurt aan georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Meerdere plenaire sprekers en interessante workshops, vormden samen een bomvol programma. Tijdens de ochtend vond er ook een markt plaats, waar de onderdelen/projecten Platform Veilig Ondernemen, Burgernet en PGA-Lab stonden. Belangstellenden konden hier in gesprek gaan over de projecten.

Belangrijke opgave voor de komende jaren
“Ons veiligheidsbeleid is toe aan innovatie en out-of-the-box denken”, aldus Marnix Eysink Smeets tijdens de opening. Hier ligt dus een belangrijke opgave voor de komende jaren. Gilbert Isabella en Iris Meerts (voorzitters van respectievelijk de bestuurlijke werkgroepen maatschappelijke onrust en digitale veiligheid en cybercrime) benadrukten dan ook tijdens het plenaire deel hoe belangrijk het is om in onze regio op deze thema’s de samenwerking te intensiveren. De klok tikt. Samen kom je verder! 

Geen woorden maar daden
Ook in de middag was er een dringende boodschap: “Benut elkaar meer, we weten niet half van elkaar wat we aan informatie hebben en kunnen samen veel effectiever zijn in de aanpak van georganiseerde criminaliteit”, aldus Anita van Dis, strategisch adviseur criminele geldstromen bij het OM.  Het middagprogramma werd geopend door commissaris van de Koning Hans Oosters en afgesloten door voorzitter van de bestuurlijke werkgroep GOC Mark Röell

Presentaties workshops beschikbaar
Via deze link vind je alle PowerPointslides (die gedeeld mogen worden) en aanvullende documenten van de verschillende workshops die zijn georganiseerd tijdens het ochtendgedeelte. Deze zijn beschikbaar na inloggen op de site van de Veiligheidscoalitie.

Ben je geïnteresseerd in een PowerPoint/hand-out van een workshop die in de middag plaatsvond, stuur dan een mail aan info@veiligheidscoalitie.nl
Was je aanwezig tijdens de netwerkbijeenkomst en heb je nog niet het evaluatieformulier ingevuld? Klik dan hier en vul hem snel in.