Oproep aan gemeenten: Blijf Burgernet promoten

Oproep aan gemeenten: Blijf Burgernet promoten

‘Stap over op de Burgernetapp’. Dat was de kernboodschap in de mail die álle 38 gemeenten in Midden-Nederland in een laatste oproep verzonden naar de Burgernetdeelnemers in de regio. Mooie prestatie! Verwachting is een forse toename aan downloads van de app, waardoor de effectiviteit van Burgernet toeneemt. De oproep was een laatste gerichte oproep omdat deze maand alle persoonsgegevens worden verwijderd uit het systeem en alle communicatie via de Burgernetapp verloopt. Het is daarom belangrijk dat gemeenten Burgernet blijven promoten, samen met de basisteams. Promotiemateriaal is digitaal beschikbaar via het dashboard.

Burgernet werkt straks volledig anoniem 
De centralisten van de meldkamer sturen sinds 2023 geen sms- en spraakberichten meer. Alle berichten verschijnen nu in de Burgernetapp. Nieuw is dat vanaf 25 maart ook de getuigenoproepen - de digitale buurtonderzoeken (DBO)- via de app worden verzonden. Dit maakt e-mailadressen dus overbodig en daarmee komt een eind aan het relatiebeheer door gemeenten. 
De reden? Burgernet wil in het kader van privacy volledig anoniem werken. Het scheelt ook veel tijd qua relatiebeheer, deelnemers houden immers zelf hun instellingen bij. Ook wordt het voor de basisteams en de districtsrecherche makkelijker om het DBO te gaan gebruiken en zetten het steeds meer in. Meer info over de app en hoe deze te downloaden, vind je hier

Contact
Heb je vragen of opmerkingen over Burgernet? Mail dan naar Ruben Visscher of Mitsi van Zundert. Burgernet is ook aanwezig met een stand op de netwerkdag op 4 april; dan kan je uiteraard altijd even langslopen. Binnenkort volgt ook een digitale inloopsessie Burgernet; houd voor meer info je mailbox in de gaten.