Geregistreerde criminaliteit stijgt met 2%

Geregistreerde criminaliteit stijgt met 2%

In de eerste twee maanden van 2024 stijgt de totale geregistreerde criminaliteit in Midden-Nederland met 2% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Van de 38 gemeenten in de regio Midden-Nederland, is bij elf gemeenten deze stijging 10% of meer geweest. Daar staan tien gemeenten tegenover waar de criminaliteit juist met minimaal 10% daalde in genoemde periode. De grootste stijging in type criminaliteit in deze periode is weer te zien bij zakkenrollen (+82%). Zedendelicten laat met -22% de grootste daling zien.  

Meer actuele informatie vind je hier in de overzichtstabel (zichtbaar na inlog. Heb je geen toegang en werk je bij een van de veiligheidspartners in de regio Midden-Nederland? Vraag dan eenvoudig een account aan via deze link).

De veiligheidsbeelden-online is een onderdeel van het project Veiligheid in Beeld (ViB). Naast maandelijks geactualiseerde cijfers over de geregistreerde criminaliteit, zijn ook gegevens over bevolking, vastgoed, werk en inkomen, KvK-handelsregister, etc. op minimaal gemeentelijk niveau opgenomen. 

Wil je meer informatie over het ViB-project, neem dan contact op met Henk van den Driessche en/of Myrthe de Bruin.