Save the date: 4 juni roadshow over barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen

Save the date: 4 juni roadshow over barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen

Weet jij wat je moet doen als professional bij (dreigende) online aangejaagde ordeverstoringen? De online wereld is heel dichtbij, maar soms ook heel ver weg. Veel partijen in de veiligheidsketen zoeken naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige online uitingen die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Wat kun je als gemeente nu eigenlijk wel en niet? Dit en meer komt aan de orde tijdens de roadshow op 4 juni.


Kennis opdoen en gelijk aan de slag
Tijdens de roadshow voor de regio Midden-Nederland presenteert het CCV het barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen. Naast meer kennis van het fenomeen, krijg je inzicht in de factoren die van invloed zijn op ernstige online aangejaagde ordeverstoringen. Je leert signalen en de maatregelen die je samen met je partners kunt nemen, herkennen. We gaan niet alleen kennis delen, we gaan ook zelf aan de slag! We oefenen met voorbeelden uit de regio. Klik hier voor een beknopte versie van het barrièremodel.

Uitnodiging volgt: houd website en/of mailbox in de gaten
Werk je in Midden-Nederland bij gemeente, politie of OM aan een digitaal veiliger samenleving en/of ben je betrokken bij het tegengaan van maatschappelijke onrust? Houd dan de ochtend van 4 juni vrij en houd deze nieuwsbrief en je mailbox in de gaten voor de uitnodiging. 
Heb je vragen/ suggesties/ opmerkingen over het fenomeen van online aangejaagde ordeverstoringen in het algemeen of de roadshow in het bijzonder, neem dan contact op met programmamanager Maatschappelijke onrust Paul van Beijnum of programmamedewerker Maatschappelijke onrust Juliette Hamers