Kijk en luistertips

Kijk en luistertips

Deze maand twee podcasts die het beluisteren meer dan waard zijn. In de Academie Podcast hoor je meer over de werkwijze van de politie in Oost-Nederland om naar slachtsoffers toe te gaan zodat ze aangifte kunnen doen van cybercrime. En in de podcast ‘Tussen kunst en misdaad’ bespreken slachtoffer Naomi en tactisch rechercheur Alex de complexiteit van mensenhandel in Nederland, slachtofferhulp en Naomi’s lange weg naar het verkrijgen van een verblijfsvergunning.


Academie podcast: Noodhulp aan huis voor slachtoffers van cybercrime

Steeds meer mensen worden slachtoffer van digitale criminaliteit. Tegelijkertijd neemt ouderwetse, offline criminaliteit af. De politie moet meebewegen. In Oost-Nederland komt de politie sinds een aantal maanden met de noodhulp thuis bij slachtoffers van cybercrime. Een nieuwe werkwijze: daarvóór moesten slachtoffers naar het bureau komen of online aangifte doen.
In deze special van De Academie Podcast hoor je de twee agenten die de nieuwe aanpak bedachten en gaan ze langs bij een slachtoffer.


Podcast RIEC Amsterdam-Amstelland: tussen kunst en misdaad 
In de 3e aflevering van Tussen Kunst en Misdaad bespreken slachtoffer Naomi en tactisch rechercheur Alex de complexiteit van mensenhandel in Nederland, slachtofferhulp en Naomi’s lange weg naar het verkrijgen van een verblijfsvergunning.