Agenda na de zomer: webinars, masterclass en save the date!

- PGA 5 Jaar: Masterclass Strafrecht - 
Snap jij het? Waarom de een in de gevangenis belandt voor een winkeldiefstal en de ander verdacht van een mishandeling weer naar huis mag? Daarom organiseren Bureau RVS en het Openbaar Ministerie, speciaal voor jou als ketenpartner, op dinsdag 7 september 2021 van 12.00- 13.30 uur de Masterclass Strafrecht. Schrijf je snel in!

- TNO webinar en inloopspreekuur Ondermijning - september - 
Elke maand organiseert TNO een webinar, waar een TNO-expert ingaat op een relevant thema. Het volgende webinar is op 16 september 9.00-10.00 uur over Do-It-Yourself Policing en burgeropsporingArnout de Vries geeft een inkijkje in de steeds verdergaande rol van burgers en particuliere initiatieven in de aanpak van (georganiseerde) misdaad. Van Do-It-Yourself policing naar Do-It-Together? In deze workshop gaat hij op zoek naar antwoorden, gebaseerd op recente onderzoeken en praktijkervaringen.

- Werksessie "Veiligheidsbeelden maken" - 
Op 23 september van 14.00 – 16.00 uur is er een werksessie waarin  meer uitleg wordt geven hoe veiligheidsmedewerkers in Midden-Nederland zelf Veiligheidsbeelden kunnen maken. Aanmelden kan hier.

- LIEC: landelijk minisymposium drugscriminaliteit -
Op 
woensdag 6 oktober aanstaande in de ochtend vindt het jaarlijkse landelijk minisymposium drugscriminaliteit plaats. Het symposium ‘van professionals, voor professionals’ is voor iedereen die werkzaam is bij de (semi)overheid en zich bezighoudt met de aanpak van drugscriminaliteit. Voor meer informatie en om aan te melden voor de uitnodiging stuur een mail aan LIEC via Evenementen-LIEC@liec.nl.

- SAVE THE DATE - 
Netwerkevenement Ondermijning - 4 november 2021 

  • Hoe blijft een kind uit de kweekvijver van een grote gangster?
  • Wat doe je als een OMG een kroeg in jouw dorp overneemt?
  • En hoe zorg je ervoor dat buurtbewoners bellen over die kapperszaak zonder klanten?

Dit zijn slechts een paar uitdagingen waar we in Midden-Nederland voor staan. De afgelopen twee jaar leerden we waanzinnig veel in onze strijd tegen georganiseerde criminaliteit. Heb je de afgelopen twee jaar meegeholpen bij de uitvoer van het Actieplan ‘Wie praat, die gaat’?

Hoog tijd om elkaar weer te ontmoeten! Houd dan de middag van 4 november vrij!