Risicolocaties

Risicolocaties zijn adressen, straten, buurten, wijken en/of gebieden met een verhoogde kans op ondermijnende (drugs)criminaliteit. Voorbeelden zijn woonwijken, buiten- en horecagebieden en bedrijventerreinen. Het kan ook gaan om specifieke plekken die bijdragen aan criminaliteit zoals growshops, seksinrichtingen, garageboxen of malafide cafés. We brengen dit soort locaties in beeld en pakken deze aan. Daarmee voorkomen en verstoren we ondermijnende criminaliteit

 

Documenten en links

Speciale nieuwsbrief over 'Veilig Buitengebied' namens gemeente Bunnik

Datum:

Auteur:

GOC

Documenttype:

Nieuwsbrief

Aantal pagina’s:

5

Download bestand

Het RIEC heeft de infographic stop criminelen in het buitengebied gemaakt met daarin handelingsperspectief voor gemeenten en ondernemers. Hierin wordt bijvoorbeeld beschreven hoe ervoor gezorgd kan worden dat criminelen minder onder de radar blijven.

Datum:

Auteur:

RIEC

Documenttype:

Factsheet

Aantal pagina’s:

2

Download bestand

Folder (a4-formaat) met tips ter voorkoming van crimineel misbruik van verhuurde panden. De folder biedt suggesties voor belangrijke documenten in relatie tot de huurovereenkomst, aandachtspunten om op te nemen in de huurovereenkomst en mogelijke signalen die kunnen duiden op crimineel misbruik. De folder is hoofdzakelijk bedoeld voor gemeenten; het plaatsen van het eigen gemeentelogo en het invoegen van de eigen contactgegevens is zonder voorafgaande toestemming toegestaan.

Datum:

Auteur:

Gemeente Amsterdam

Documenttype:

Flyer

Aantal pagina’s:

6

Download bestand

Documenttype:

Flyer

Aantal pagina’s:

2

Download bestand

Dit filmpje kan gebruikt worden om agrariërs voor te lichten over ondermijning in het buitengebied. Het maakt boeren bewust van de gevaren van het verhuren van schuren en loodsen aan drugscriminelen. De centrale boodschap is: ‘Je kunt maar een keer nee zeggen’.

Naar website