Bijeenkomsten en evenementen | 22 apr. 2024

‘Samen doe je meer!’ Terugblik op geslaagd netwerkevent

Op donderdag 4 april vond de gezamenlijke netwerkbijeenkomst met als thema ‘Samen doe je meer’ van de Veiligheidscoalitie Midden-Nederland plaats. In het provinciehuis Utrecht kwamen in de ochtend de in de veiligheidsstrategie geprioriteerde thema’s digitale veiligheid en maatschappelijke onrust aan bod, ’s middags was het de beurt aan georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Meerdere plenaire sprekers en interessante workshops, vormden samen een bomvol programma. Tijdens de ochtend vond er ook een markt plaats, waar de onderdelen/projecten Platform Veilig Ondernemen, Burgernet en PGA-Lab stonden. Belangstellenden konden hier in gesprek gaan over de projecten.

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 15 feb. 2024

Bijeenkomst ‘aanpak ondermijning in vastgoed’ 4 maart: jij bent er toch ook bij?

Ben jij een (beleids)medewerker OOV met de aanpak ondermijning in portefeuille? Kom dan op 4 maart naar de bijeenkomst ‘Lessons learned: Aanpak thema vastgoed Gooi en Vechtstreek’ in het gemeentehuis van Gooise Meren. En neem vooral een collega mee van een afdeling die jij nodig hebt om ‘fout vastgoed’ in beeld te brengen. Tijdens de bijeenkomst krijg je onder andere inzicht in de rol van vastgoed binnen de georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Ook kom je meer te weten over de kwetsbaarheid van de vastgoedsector voor criminele inmenging en de eerste stap die gemeenten kunnen zetten om een vuist te maken tegen vastgoedcriminaliteit. Meld je daarom nu aan. 

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 22 jan. 2024

Wil jouw gemeente in 2024 aan de slag met vitalere vakantieparken?

De komende maanden boekt 80% van de Nederlanders zijn of haar (zomer)vakantie. Of dat nou een verre reis is of dichtbij huis in een Nederlands recreatiepark: iedereen wil de vakantie zo aangenaam mogelijk doorbrengen. Maar wat nou als het door jou gekozen recreatiepark niet zo idyllisch blijkt als de foto’s doen vermoeden? Het merendeel van de parken is vitaal waar mensen uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. Maar er zijn ook minder vitale parken die kwetsbaar zijn voor criminaliteit en ondermijning. Bestaan er dergelijke parken binnen jouw gemeente en wil je voorlichting over de aanpak ervan? 

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 22 jan. 2024

Drie (thema’s) voor de prijs van één: 4 april netwerkbijeenkomst Veiligheidscoalitie

Op 4 april vindt de vanwege storm verplaatste netwerkbijeenkomst ‘Samen doe je meer’ (nov. ’23) plaats. Laat de storm ergens goed voor zijn geweest; door de bijeenkomst uit te stellen, is er nu voor de thema’s Digitale veiligheid & cybercrime en Maatschappelijke onrust ook gelegenheid aan te sluiten. Dit betekent dat op 4 april alle drie de geprioriteerde thema’s uit de regionale veiligheidsstrategie 2023-2026 aan bod komen. Houd jij je bezig met de thema’s Maatschappelijke onrust en/of Digitale veiligheid en wil je aanwezig zijn?

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 20 nov. 2023

TNO Scientist on the job en webinars gaan verder in 2024

Na twee jaar waarin het Scientist on the Job-project van TNO is gegroeid, was dit derde jaar een jaar van mijlpalen met o.a. 30 uitgevoerde ‘jobs’. Deze mijlpaal betekent ook dat TNO niet meer alle aanvragen kon behandelen. Een aantal aanvragen staat daarom al klaar voor 2024. Naast deze klussen hopen de ’scientists’ jullie volgend jaar weer breed te kunnen voorzien van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en creatieve praktijkgerichte innovaties. Oproep: Is er een thema waarover je graag meer zou willen weten dan terug kan komen in de webinars? 

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 4 okt. 2023

Werkt voorlichting als interventie?

Deze vraag stond centraal tijdens de laatste bijeenkomst van de Denktank ‘jonge aanwas in de (drugs)criminaliteit’. Onder de noemer ‘Baat het niet, dan schaadt het wel…?’ spraken professionals, ervaringsdeskundigen en experts met elkaar over de mate van effectiviteit van interventies op gedragsverandering. Zet bijvoorbeeld een voorlichtingscampagne over de gevaren van de drugscriminaliteit een jongere aan het denken? Of zijn juist interventies als individuele begeleiding en coaching bij deze doelgroep effectiever?

Lees artikel

Bijeenkomsten en evenementen | 21 okt. 2022

Straatwaarde(n) neemt deel aan symposium over Italiaanse aanpak van maffia en kick-off aanpak jonge aanwas succes

Kunnen we in Nederland wijze lessen leren van de Italiaanse maffia-aanpak? En hoe creëer je met behulp van vrijwilligers een hoge mate van maatschappelijke betrokkenheid? Straatwaarde(n) deed hiermee ervaring op tijdens het symposium ‘Il metodo Italiano’. Ook vond in de gemeente Vijfheerenlanden de aftrap plaats van de overkoepelende aanpak jonge aanwas.  

Lees artikel