Gemeente, RIEC en politie werken samen: buitengebied zonder drugslabs

Samen pakken we ondermijning aan! Daarom gingen de politie, het RIEC en de Gemeente Rhenen samen op pad naar het buitengebied. Want ook daar komt drugscriminaliteit voor, ook al is dat niet altijd even zichtbaar. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor bewoners, maar ook voor omwonenden. Het begint bij het vergroten van kennis zodat je weet wat je kunt doen. 

 

Op 12 juli 2021 bezochten de politie, het RIEC en de gemeente Rhenen inwoners van het buitengebied. Tijdens het bezoek werd met de bewoners gesproken over drugscriminaliteit in het buitengebied. Wat in het buitengebied gebeurt, is niet altijd even zichtbaar. Dat maakt het een interessant gebied voor (drugs)criminelen. Boeren worden door hen benaderd om voor veel geld hun schuren of loodsen te verhuren. In schuren en loodsen worden regelmatig drugslabs aangetroffen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren voor bewoners, maar ook voor omwonenden.

 

Bezoekdag Rhenen door RIEC

Herken de signalen

Wanneer de volgende signalen worden opmerkt kan er sprake zijn van een drugslab:

  • Drugslabs geven een specifieke (chemische) geur af
  • Er rijden onbekende voertuigen over het erf
  • Laden en lossen gebeurt dicht tegen de schuren aan en voertuigen worden zo geparkeerd dat onduidelijk is wat er naar binnen of naar buiten gaat.
  • Grote delen van schuren en loodsen (ook de kieren) zijn dichtgeplakt; je kunt nergens naar binnen kijken
  • Er is voornamelijk activiteit in de nacht en avond

Melden

Komen bovenstaande signalen bekend voor? Twijfel dan niet en neem contact op met de politie (0900-8844, anoniem: 0800-7000) of de gemeente (0317 - 681 681).