Apothekerskast

Nieuws

Wijdemeren vliegt tijdelijke ervaring in voor implementatie lokale PGA

De gemeente Wijdemeren heeft tijdelijk collegiale ondersteuning ingevlogen voor het implementeren van de PGA. Els van de Poll (teammanager sociaal wijkteam) en Miranda van de Kamp (senior AOV) vertellen erover. Wijdemeren is sinds medio 2016 aan de slag met de lokale PGA en een jaar later was er behoefte aan versnelling. “We wilden feedback op de inrichting van onze PGA-werkprocessen. Wij hebben daarnaast niet zoveel casussen en doen zo moeilijk ritme op. Daarom hebben wij een beroep gedaan op meer ervaren externe collega’s. Wijdemeren heeft de lokale PGA nu stevig op de rit.” Onze ervaring willen we graag delen om ook andere gemeenten verder te helpen.  Lees hier meer over hun ervaringen.

Voorbereidingen Week van de Veiligheid van start!

“Ben jij voorbereid op criminaliteit?” Dat is dit jaar de slogan van de Week van de Veiligheid die van 8 t/m 14 oktober (week 41) plaatsvindt. Tijdens deze week organiseren politie, OM en gemeenten activiteiten voor inwoners en ondernemers om hen weerbaarder te “maken” tegen criminaliteit.  

Zoals ieder jaar ondersteunen wij daar graag bij. Daarom hebben wij een voorlopig aanbod van initiatieven en activiteiten samengesteld op de thema’s: cybercrime, ondermijning, Burgernet, Veilig Ondernemen en woninginbraak. Dit aanbod is ook te vinden in de themalades onder het kopje 'goede voorbeelden'. Uiterlijk begin september ontvangt u het definitieve aanbod.

Het mysterie van de verdwenen criminaliteit

Het aantal geregistreerde misdrijven is in de afgelopen jaren fors gedaald. Wat is hier aan de hand? Op maandag 2 juli vond een debat plaats waarin twee deskundigen zijn gevraagd om een antwoord te geven op deze vraag. Benieuwd naar hun antwoord? Lees het volledige bericht.    

Verhuizing: Veiligheidshuis Regio Utrecht

Wegens een grondige renovatie van het Stadhuis moet het VHRU voor een periode van ongeveer een half jaar naar een andere locatie verhuizen. Die verhuizing vond plaats op maandag 9 juli. Het VHRU zit vanaf nu in het Lumax gebouw, Ondiep Zuidzijde 6, een zijstraatje van de Amsterdamse Straatweg.  In oktober viert het VHRU gelijk dat het Lumax gebouw 100 jaar bestaat. Het VHRU blijft bereikbaar op hetzelfde telefoonnummer: 030-2861159. Voor meer informatie neem contact op met Karel van Duijvenbooden, manager VHRU.

Trots! op onze collega: Sheila Adjiembaks

Bijzonder trots op onze RIEC collega Sheila Adjiembaks die woensdag 6 juni haar proefschrift '(On)gemerkt bijzonder' presenteerde. Haar promotieonderzoek richt zich op de vraag waarom niet iedereen die opgroeit in een misdadig milieu crimineel wordt. Sommigen vinden namelijk een uitweg. Maar hoe? Lees in dit artikel haar antwoord op deze vraag.

Lees meer nieuws op de nieuwspagina