Word jij Ready2Help burgerhulpverlener?

Word jij Ready2Help burgerhulpverlener?

Burgernet; iedereen heeft er weleens van gehoord. Maar hoe werkt het nou precies? En wil jij een helpende hand bieden bij (urgente) vermissingen? Misschien is Ready2Help burgerhulpverlener dan wel iets voor jou. Op korte termijn vinden instructiebijeenkomsten plaats waar je nog aan kan deelnemen.


Word jij Ready2Help burgerhulpverlener?

De politie krijgt met enige regelmaat te maken met vermiste personen. Daar is zij natuurlijk op voorbereid en de meeste vermissingen worden gelukkig snel opgelost. Hiervoor worden verschillende opsporingsmethoden gebruikt, zoals Burgernet. Ook kan het Veteranen Search Team worden ingezet, evenals politiehonden of een helikopter. Bij urgente vermissingen kan de politie de hulp van burgers goed gebruiken als Ready2Help-burgerhulpverlener.


Nieuwe Ready2Help hulpverleners gezocht
De afgelopen maand zijn vrijwilligers van Ready2Help (Rode kruis) opgeroepen voor instructiebijeenkomsten. Zij krijgen daarbij alle informatie over de werkwijze bij een politiezoekactie en hoe zij als Ready2Help burgerhulpverlener daarbij kunnen assisteren. Ken jij mensen die woonachtig zijn in de regio Utrecht, Gooi en Vechtstreek of Flevoland en mogelijk interesse hebben om aan deze vorm van burgerhulpverlening bij te dragen? Stuur deze oproep dan aan hen door! De bijeenkomsten vinden plaats op onderstaande data:

  • Woensdag 31 mei: locatie HUB50 (Utrecht)
  • Woensdag 7 juni: locatie HUB50
  • Dinsdag 13 juni: locatie De Boskamp (Leusden)
  • Donderdag 29 juni: locatie HUB50

Let op: nieuwe deelnemers moeten een instructieavond volgen en zich registreren als Ready2Help burgerhulpverlener. Wil je meer weten? Klik dan hier.


Burgernet in een notendop

Burgernet is een effectief opsporingsmiddel. Het houdt in dat burgers participeren door mee te helpen bij opsporing van verdachten, voertuigen of vermiste personen.
Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Dit kan door de inzet van actieberichten bij acute situaties. Deelnemers kunnen ook bijdragen door deel te nemen aan het digitaal buurtonderzoek. Burgernet is een samenwerking tussen de politie en (alle) gemeenten. In Midden-Nederland is inmiddels ruim 15% van alle inwoners Burgernetdeelnemer. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Hoe werkt het?
Als iemand deelneemt aan Burgernet, ontvangt men een actiebericht wanneer er iets gebeurt in de omgeving. Daarin staat het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Is er iets gezien? Dan kan er rechtstreeks gebeld worden naar de meldkamer via het Burgernetnummer of via de app. Daarnaast kan er ook een direct bericht naar het regionale twitteraccount van Burgernet gestuurd worden. Verder maakt Burgernet in de meeste gemeenten ook gebruik van e-mail.

Samengevat in één pakkende boodschap
Ken je deze video al? Het is een mooi actueel item over Burgernet. Bondig en compleet verwoord ook. Zeker de moeite waard. Kijk of luister hier