Op de agenda voor de komende maand

Op de agenda voor de komende maand

- CCV-PVO - Online talkshow over cybercrime - 
De acht gemeenten in het politiedistrict Markiezaten organiseren samen met PVO Brabant-Zeeland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op vrijdag 27 september van 19.30 tot 20.30 uur een online talkshow over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven. Voor de tafelgasten, aanmelden en meer >>

- LIEC minisymposium drugscriminaliteit - 
Op woensdag 6 oktober aanstaande in de ochtend vindt het jaarlijkse landelijk minisymposium drugscriminaliteit plaats. Het symposium ‘van professionals, voor professionals’ is voor iedereen die werkzaam is bij de (semi)overheid en zich bezighoudt met de aanpak van drugscriminaliteit. Centraal in het minisymposium staat het delen van kennis vanuit verschillende disciplines en het informeren over nieuw opgedane kennis en initiatieven op het gebied van de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit. 

- CCV - Online City Deal Cybercrime congres - 
Op donderdag 14 oktober organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) het online congres City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime. Tijdens dit online congres worden alle cyberprojecten van de City Deal gepresenteerd. Kortom, wil je alles weten over deze City Deal, de inspirerende cyberprojecten die daar deel van uit maken en hoe jouw gemeente/organisatie daar profijt van kan hebben door bijvoorbeeld één of meerdere cyberprojecten bij jou in de gemeente te introduceren? Meld je dan aan >>

- De Week van de Veiligheid - 
Met het oog op veilig ondernemen vindt van 11 t/m 17 oktober 2021 weer de Week van de Veiligheid plaats. Tijdens deze week wordt aandacht besteed aan de mogelijkheden voor ondernemers om criminaliteit te voorkomen en (medewerkers) meer alert en weerbaar te maken. Door heel het land organiseren ondernemers en gemeenten activiteiten voor ondernemers, bedrijven, medewerkers en inwoners. 

- TNO webinar en inloopspreekuur Ondermijning - oktober - 
Elke maand organiseert TNO een webinar, waar een TNO-expert ingaat op een relevant thema. Het volgende webinar is op 21 oktober  9.00-10.00 uur over Fenomeenanalyse met MARVEL, met Bas Keijser en Eefje Smits, consultants en analisten. Er wordt besproken hoe de TNO-methode MARVEL kan worden toegepast in de analyse van criminele fenomenen in de RIEC-context. In het webinar worden de volgende vragen beantwoord: Hoe kan fenomeenanalyse met MARVEL helpen aard en omvang van criminele fenomenen en misbruikte gelegenheidsstructuren te analyseren? Hoe kom je vervolgens tot effectieve, integrale interventies? En: wat is er voor nodig om de methode toe te passen in de RIEC-context?

- Netwerkevenement Ondermijning - 
Het evenement dat gepland stond voor 4 november 2021 is verplaatst naar 3 februari 2022. Reserveer de nieuwe datum alvast in de agenda!