CCV-PVO - Online talkshow over cybercrime met Kees van der Spek

Online
afbeelding

De acht gemeenten in het politiedistrict Markiezaten organiseren samen met PVO Brabant-Zeeland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op vrijdag 27 september van 19.30 tot 20.30 uur een online talkshow over cybercriminaliteit in het bedrijfsleven.

  • Is het daadwerkelijk zo’n groot (groeiend) probleem?
  • Hoe word je (onbedoeld) slachtoffer en had dit voorkomen kunnen worden?
  • Een inbreker wordt door de politie gezocht en door het Openbaar Ministerie berecht, hoe zit dit met een cybercrimineel?

Tv-presentator Kees van der Spek is tafelvoorzitter en bespreekt deze topics samen met zijn tafelgasten.

Steven Adriaansen, burgemeester van Woensdrecht:

"Voor veel ondernemers is het nog steeds een soort 'ver van m'n bedshow', ze denken dat het hen niet kan overkomen", legt Adriaansen uit.

Uit cijfers van de politie blijkt dat er een forse toename is van cybercrime. In het district Zeeland-West-Brabant zijn er in juli 2021 maar liefst 344 registraties gedaan met een totaal schadebedrag van ruim 1,6 miljoen euro.

"En een derde van de kleine bedrijven was afgelopen jaar slachtoffer van een datalek. Ontzettend naïef dus om te denken dat het jouw bedrijf niet kan overkomen. Daar moet je je als ondernemer tegen wapenen." 


Tafelgasten zijn:
  • Maria Genova, onderzoeksjournalist en schrijfster bekend van de boeken ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en ‘What the h@ck!’
  • Sophie Willemse, cybercrime specialist politie
  • Marloes Kolthof, directeur-bestuurder bij Fraudehelpdesk
  • Xander Koppelmans, ondernemer/slachtoffer

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld je aan en ontvang een aantal dagen voor de talkshow de link naar de livestream. Bovendien maak je met je deelname kans op een boek van Maria Genova.