Geslaagde Burgernetoefening Nieuwegein

Geslaagde Burgernetoefening Nieuwegein

Burgernet is meer dan alleen een app die oproept naar vermiste personen uit te kijken. Dat wist jij als professional natuurlijk al. Een geslaagde oefening op 5 oktober in Nieuwegein bevestigde nogmaals het nut van de app, ook als het bijvoorbeeld gaat om een inbraak. Bewoners van twee wijken in Nieuwegein werden die dag via Burgernet opgeroepen uit te kijken naar een ‘boef’ in hun wijk. De persoon die de melding deed die leidde tot arrestatie van de ‘boef’ kreeg na afloop een leuke prijs uitgereikt. Een mooi samenspel tussen alerte Burgernetdeelnemers, gemeentelijke handhavers, de politieheli, basisteam Lekpoort en centralisten op de meldkamer. 


Toekomst Burgernet Midden-Nederland
Oefenen levert ook leerpunten op. In Midden-Nederland pakken we dat natuurlijk sámen op. Een groep ambassadeurs in Midden-Nederland neemt het voortouw. 
De tijdkritische maar ook de niet-tijdkritische inzet van Burgernet (zoals preventieberichten of digitale buurtonderzoeken binnen de basisteams en districtsrecherche) vragen om continue aandacht en verbetering. Wil je meedenken of heb je ideeën? Laat het weten via burgernet.midden-nederland@politie.nl.

De Burgernetapp - maak jij het verschil?
Maak jij zélf binnenkort het verschil bij bijvoorbeeld een vermissing of inbraak? Download dan nu de Burgernetapp voor Apple of  Android. En promoot de app periodiek ook bij je inwoners of ondernemers. Hiervoor is nieuw promotiemateriaal beschikbaar. Via de apothekerskast, via de Burgernetportal of via burgernet.midden-nederland@politie.nl.