Schrijf je nu in voor de roadshow ‘Online aangejaagde ordeverstoringen’ op 4 juni!

Schrijf je nu in voor de roadshow ‘Online aangejaagde ordeverstoringen’ op 4 juni!

Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Tijdens de roadshow ‘Online aangejaagde ordeverstoringen’ in Bilthoven krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie. 


Van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen

Namens de bestuurlijke werkgroep Maatschappelijke onrust organiseert Bureau RVS de roadshow in samenwerking met de ambtelijke werkgroep Maatschappelijke onrust, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Project Online Content Moderatie (PrOCoM). Tijdens de roadshow op 4 juni zijn er interessante presentaties van zowel politie als van een betrokken onderzoeker bij de ontwikkeling van de fenomeenkaart ‘online aangejaagde ordeverstoringen’, een project dat in opdracht van Bureau RVS is gerealiseerd. Daarnaast presenteren we je het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen van het CCV. Dit barrièremodel is specifiek ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het beheersen van situaties die variëren van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen.

Schrijf je nu in
Doelgroep voor de bijeenkomst zijn medewerkers van gemeenten, politie en OM in Midden-Nederland die zich in algemene zin bezighouden met openbare ordevraagstukken en de thema’s maatschappelijke onrust en digitale veiligheid/cybercrime. 
Wil je meer informatie over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Paul van Beijnum (tel 06 - 27 74 28 60) of Juliette Hamers (tel 06 – 14 23 25 44).
Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven voor de roadshow online aangejaagde ordeverstoringen op 4 juni