Roadshow 'Online aangejaagde ordeverstoringen'

Tijdens de roadshow ‘Online aangejaagde ordeverstoringen’ krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie.

Weet jij hoe te handelen bij (dreigende) online aangejaagde openbare ordeverstoringen? Veel lokale overheden zijn op zoek naar manieren om op te treden tegen strafbare en onrechtmatige uitingen op het internet die een gevaar opleveren voor de openbare orde. Tijdens de roadshow ‘Online aangejaagde ordeverstoringen’ krijg je inzicht in de mogelijkheden die er zijn en kun je aan de slag met een eigen praktijksituatie.

Programma
Tijdens de roadshow op 4 juni zijn er interessante presentaties van zowel politie als van een betrokken onderzoeker bij de ontwikkeling van de fenomeenkaart ‘online aangejaagde ordeverstoringen’, een project dat in opdracht van Bureau RVS is gerealiseerd. Daarnaast presenteren we je het nieuwe barrièremodel online aangejaagde ordeverstoringen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). Dit barrièremodel is specifiek ontwikkeld om gemeenten te helpen bij het beheersen van situaties die variëren van uit de hand gelopen grappen tot politieke opstanden en rellen.

Het model brengt het proces van online aangejaagde ordeverstoringen in kaart. Per stap wordt inzichtelijk gemaakt welke gelegenheden, signalen en partijen een rol spelen. Vervolgens wordt aangegeven welke barrières, zowel juridisch als niet-juridisch, je kunt inzetten om online aangejaagde ordeverstoringen te beheersen of voorkomen.

Tijdens de roadshow ga je in subgroepen aan de slag met lokale casuïstiek.

Organisatie
Namens de bestuurlijke werkgroep Maatschappelijke onrust organiseert Bureau RVS de roadshow in samenwerking met de ambtelijke werkgroep Maatschappelijke onrust, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) en Project Online Content Moderatie (PrOCoM).

Praktische informatie en aanmelden
De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 juni, van 09.00 tot 13.30 uur in gemeentehuis De Bilt, Soestdijkseweg Zuid 173. De inloop is van 08.30 tot 09.00 uur. Vanaf 12.30 uur is er een netwerklunch (eindtijd 13.30 uur). 

Doelgroep voor de bijeenkomst zijn medewerkers van gemeenten, politie en OM in Midden-Nederland die zich in algemene zin bezighouden met openbare ordevraagstukken en de thema’s maatschappelijke onrust en digitale veiligheid/cybercrime. 

Wil je nog meer informatie over de bijeenkomst? Neem dan contact op met Paul van Beijnum (mail: paul.van.beijnum@rvs-mn.nl, tel 06 - 27 74 28 60) of Juliette Hamers (mail: juliette.hamers@rvs-mn.nl, tel 06 – 14 23 25 44).

 

Aanmelden

Persoonlijke informatie
Workshops

Heb je dieetwensen/ allergieën, laat het ons weten.