Op de agenda voor mei

Op de agenda voor mei

- Webinar 2: Geweld hoort nergens thuis, Aanpak Huiselijk geweld - 
Op dinsdag 11 mei van 12:00-13.30 vindt het tweede webinar plaats in het kader van vijf jaar PGA in Midden-Nederland. Dit webinar staat in het teken van de aanpak huiselijk geweld, Geweld hoort nergens thuis. Bekijk het programma en meld je aan!

- Bibob Netwerkbijeenkomst -
Op 11 mei van 13.15 - 16.15 uur vindt de Bibob Netwerkbijeenkomst voor Midden-Nederland plaats. Georganiseerd door Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht en het RIEC. Het onderwerp is: Zorg(fraude) en de (on)mogelijkheid van de Wet Bibob bij de aanpak ervan. Sprekers deze keer zijn Huub Habets en Matthijs IJzerman. Het belooft een erg interessante (online) meeting te worden! Aanmelden kan door een mail naar: Bibob@provincie-utrecht.nl.

- Webinar: City Deal zicht op Ondermijning - (account vereist)
Op 18 mei van 13.00 tot 14.30 uur organiseren we met de City Deal zicht op Ondermijning, een (online) verdiepingssessie voor gemeenten  in Midden-Nederland over de inzichten en het gebruik van het dashboard. Meld je hier aan (account vereist) en haal meer uit het Dashboard Zicht op Ondermijning. 

- TNO webinar en inloopspreekuur Ondermijning - Mei - 
Elke maand organiseerd TNO een webinar, waar een TNO-expert ingaat op een relevant thema. Vooraankondiging voor het webinar van 20 mei:
Cultuursensitieve benadering of discriminatie? door Dianne van Hemert. Voor de deelnamelink, klik hier

- Webinarreeks ‘Open bronnen onderzoek’ - (account vereist)
Op verzoek van gemeenteambtenaren heeft het RIEC Midden-Nederland een webinar ‘Open bronnen onderzoek’ ontwikkeld voor gemeenten. Hierin zullen de (on)mogelijkheden van open bronnen onderzoek aan bod komen. Dit webinar wordt driemaal aangebonden en vindt plaats op 20 mei & 27 mei en 3 juni. Er is een maximum aantal deelnemers per keer, dus wacht niet te lang met aanmelden! (account vereist)

- Webinar: Pak uitbuiting aan!
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen meer risico om als slachtoffer en/of dader betrokken te raken bij criminele of seksuele uitbuiting. Op 15 juni 2021 geven Noord Holland Samen Veilig en het Landelijk Kenniscentrum LVB een webinar over het signaleren en het aanpakken van de uitbuiting. Bekijk hier de flyer