Oktober cybersecuritymaand: laat je inspireren door de activiteiten in de regio

Oktober cybersecuritymaand: laat je inspireren door de activiteiten in de regio

De maand oktober is traditiegetrouw cybersecuritymaand. Gedurende de hele maand vinden verschillende activiteiten plaats zoals events en trainingen om cybersecure gedrag te stimuleren. Ook in Midden-Nederland hebben verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd. We hebben deze overzichtelijk voor je in een infographic geplaatst. Laat je vooral inspireren. Ook in deze nieuwsbrief: een impressie van de cyberweerbaarheidstraining voor senioren die jij ook in jouw gemeente kan (laten) organiseren.


Infographic cybersecuritymaand: laat je inspireren!

De maand oktober is traditiegetrouw cybersecuritymaand. Gedurende de hele maand vinden verschillende activiteiten plaats zoals events en trainingen om cybersecure gedrag te stimuleren. Ook in Midden-Nederland hebben verschillende gemeenten activiteiten georganiseerd. We hebben deze overzichtelijk voor je in een infographic geplaatst. Laat je vooral inspireren.


Cyberweerbaarheidstraining ouderen in Almere, Stichtse Vecht en Hilversum

 
Sinds september houden Jo-Ann en Robin van Veelzijdig Veilig via Bureau RVS zich bezig met het vergroten van de weerbaarheid van senioren tegen digitale criminaliteit in gemeenten in Midden-Nederland. Nu de eerste drie trainingen achter de rug zijn, vertellen zij graag meer over de inhoud en hun ervaringen tot nu toe. 


Nuttige tips en ervaringen delen maken senioren weerbaarder

De kick-off van de weerbaarheidstrainingen vond plaats in de week van de veiligheid. De trainers gaan tijdens de training het gesprek aan met het publiek over digitale criminaliteit en de ervaringen hiermee. Daarnaast komen tijdens de training tips om slachtofferschap te voorkomen aan bod, maar ook de stappen die men kan nemen wanneer iemand toch slachtoffer is geworden. Deelnemers ontvangen na afloop een flyer met nuttige tips en informatie uit de presentatie. 

Jo-Ann en Robin: “Op 1 september zijn wij begonnen met deze opdracht bij Bureau RVS. De eerste weken stonden met name in het teken van kennismaken met gemeenten en het plannen van trainingen samen met geïnteresseerde gemeenten. Wij hebben naderhand veel enthousiaste reacties ontvangen van aanwezigen, waarbij ook veel dankbaarheid werd geuit. Ze vonden de training makkelijk te volgen en vonden het fijn dat ze hun ervaringen met elkaar konden delen. Ook zijn deze trainingen goed in de smaak gevallen bij de aanwezigen van de gemeente. Zo werd gezegd dat wij op een leuke manier het gesprek, en soms de discussie, aangingen met de ouderen. Naderhand werd er dan ook bij ons gepolst of wij nog een tweede training zouden willen geven op een andere locatie in de gemeente. In de afgelopen week hebben wij ruim 40 personen van de doelgroep kunnen bereiken. Nu wij onze kick-off hebben gehad, met alle positieve reacties van dien, kijken wij ernaar uit om deze training voor zoveel mogelijk mensen te geven om zo de weerbaarheid voor senioren te verhogen!”

Training kosteloos beschikbaar voor inwoners van jouw gemeente
Wil je ook gebruikmaken van dit (kosteloos) trainingsaanbod? Neem dan contact op met programmamanager digitale veiligheid en cybercrime Jeroen Hamers door een mail te sturen naar jeroen.hamers@rvs-mn.nl