Nog op de agenda voor 2020

Nog op de agenda voor 2020

- Schadelijke effecten van lachgas - 
26 november - Lege hulzen van slagroomspuiten en ballonnen. Na een evenement heb je ze vast wel eens zien liggen. Het restant van het gebruik van lachgas. Lachgas is goedkoop, overal en voor iedereen verkrijgbaar en het werkt snel en kort. Het is volkomen legaal en ziet er door de ballonnen zelfs gezellig uit. Ten onrechte heeft lachgas een onschuldig imago. Het zuurstoftekort dat lachgas veroorzaakt kan ernstige gevolgen hebben. Desondanks is ‘een ballonnetje doen’ de laatste jaren ontzettend populair onder vooral jongeren en jongvolwassenen. Tijd om eens stil te staan bij de "schadelijke effecten van lachgas".

- Datagedreven werken, leren van een voorbeeld: de City Deal ‘Zicht op ondermijning’... - 
1 december - In de bestrijding van ondermijning wordt steeds veelvuldiger gebruik gemaakt van dataverzameling en -analyse. Voor deze verzameling en analyse is het dashboard ‘Zicht op Ondermijning’ ontwikkeld. In dit dashboard worden generieke data gekoppeld aan typen criminaliteit, waardoor beter zicht ontstaat op de concrete ondermijningsproblematiek in specifieke buurten. Dat maakt sturen met oplossingen mogelijk en kan ondermijnende criminaliteit in de toekomst voorkomen? Weten hoe? Lees er hier meer over!

- ‘Georganiseerde criminaliteit op de rem’ - 
7 december - Criminelen maken gebruik van autoverhuurbedrijven. Zo huren ze auto’s om anoniem rond te rijden, illegale goederen te vervoeren en snel weg te komen na een ramkraak of liquidatie. Hoe voorkom je aan de voorkant dat bonafide autoverhuurders misbruikt worden voor criminele activiteiten? En welke barrières kunnen publieke en private partijen samen opwerpen om autoverhuurbedrijven die de onderwereld bewust faciliteren tegen te gaan? Weten hoe je antwoorden kunt krijgen? Schrijf je dan nu in