Webinar - ‘Georganiseerde criminaliteit op de rem’

Online
afbeelding

Criminelen maken gebruik van autoverhuurbedrijven. Zo huren ze auto’s om anoniem rond te rijden, illegale goederen te vervoeren en snel weg te komen na een ramkraak of liquidatie. Hoe voorkom je aan de voorkant dat bonafide autoverhuurders misbruikt worden voor criminele activiteiten? En welke barrières kunnen publieke en private partijen samen opwerpen om autoverhuurbedrijven die de onderwereld bewust faciliteren tegen te gaan?

Om antwoord te krijgen op deze vragen organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) op maandag 7 december van 15.00 tot 16.00 uur het webinar ‘Georganiseerde criminaliteit op de rem’. Onder leiding van CCV-directeur Patrick van den Brink schijnen verschillende professionals van publieke en private partijen hun licht op deze zaak.

In een uur tijd vertellen ze je aan de hand van veel voorbeelden over:

  • Het fenomeen, de misstanden en de ontwikkelingen
  • De werkwijze van de politie
  • De weerbaarheid van bonafide autoverhuurders
  • Het bedrijfsproces van malafide autoverhuurbedrijven
  • Op te werpen barrières om malafide autoverhuurder tegen te gaan
  • Een gezamenlijke publiek-private aanpak.

Voor wie?
Het webinar is bedoeld voor professionals die zich bezighouden met het onderwerp of hier geïnteresseerd in zijn. Ook professionals van publieke en private partijen die willen weten wat er op dit vlak speelt en mogelijk een rol hebben in de aanpak zijn van harte welkom het webinar te volgen.

Trap jij ook op de rem?
Schrijf je in voor het webinar