Behoefte aan meer kennis over digitale veiligheid en cybercrime? Kijk hier eens naar.

Behoefte aan meer kennis over digitale veiligheid en cybercrime? Kijk hier eens naar.

Heb jij behoefte aan meer kennis op het gebied van de lokale kant van cybercrime in jouw gemeente? Of ben je net nieuw als OOV-er met aandachtsgebied cyber en kan je wel wat extra kennis gebruiken? Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om die kennis bij te spijkeren. Bijvoorbeeld in de vorm van een presentatie van Henrique van Huisstede of door een online cyberintroductie te volgen. Hoe je dat regelt? 

Meer aandacht voor cybercrime in jouw gemeente? Organiseer een presentatie

Wil je meer aandacht voor de lokale kant van cybercrime in jouw gemeente? Nodig Henrique van Huisstede uit om daarover een presentatie te geven! In zijn presentatie neemt hij jullie mee in de wereld van cybercrime, vanuit zijn eigen perspectief. Na bijna 10 jaar opsporingservaring in cyber vertelt hij waar hij tegenaan is gelopen en wat hij heeft geleerd. Het gaat niet om cijfers, statelijke actoren of grote Russische criminelen, maar over praktijkvoorbeelden in de regio. Het laat zien dat cybercrime geen ver-van-mijn-bed-show is, maar juist heel dichtbij.

Daarnaast laat hij zien op welke wijze de politie op dit moment cybercrime bestrijdt, en nodigt jullie uit om mee te denken. Cybercrime bestrijd je natuurlijk niet alleen, dat doe je samen! Interesse? Mail Jeroen of Tineke en zij brengen jou in contact met Henrique. 


Ben jij een nieuwe OOV-er? Volg voor een vliegende start de cyberintroductie

Digitale veiligheid en cybercrime is in alle IVP’s van Midden-Nederland opgenomen als prioriteit. Maar wat nou als jij als OOV-er net nieuw gestart bent bij een gemeente? En je uiteraard weet wat phishing is maar er voor het overige nog genoeg valt te ontdekken? Volg dan de cyberintroductie van het CCV; een online document om nieuwe ambtenaren binnen het domein van Openbare Orde en Veiligheid (OOV) een vliegende start te geven bij het aanpakken van cybercriminaliteit en digitale bedreigingen. 

Vanuit Bureau RVS kunnen we hen daarnaast ondersteunen/(verder)helpen in de lokale ambities die zij hebben op alle onderdelen van deze introductie.