Bankhelpdeskfraude voorkomen door de omgeving van senioren in te schakelen

Bankhelpdeskfraude voorkomen door de omgeving van senioren in te schakelen

Senioren blijven een kwetsbare doelgroep als het gaat om bankhelpdeskfraude. Om hen weerbaarder te maken, ontwikkelde de politie in Gooi en Vechtstreek een flyer voor thuiszorgmedewerkers en kleinkinderen -mensen die dicht bij de doelgroep staan- om hen hierbij te helpen. En noteer in je agenda: op 27 mei organiseren de politie en het OM een themamiddag over de aanpak van geldezels. Benieuwd naar de flyers voor senioren? Of meer weten over de themamiddag geldezels? 

 

Bankhelpdeskfraude voorkomen door de omgeving van senioren in te schakelen

Dagelijks worden veel senioren slachtoffer van bankhelpdeskfraude. Omdat de meest kwetsbare ouderen weinig uit huis komen, is het lastig de juiste informatie bij hen te krijgen. Dit is een probleem omdat er wel een opgave is deze doelgroep weerbaar te maken. Thuiszorgmedewerkers en kleinkinderen kunnen hier een belangrijke schakel in zijn. Dit zijn mensen die dagelijks/veel over de vloer komen en een vertrouwensrelatie met de ouderen hebben. De politie in district Gooi en Vechtstreek bedacht dat ze de ouderen kunnen bereiken door thuiszorgmedewerkers en kleinkinderen in te schakelen en ontwikkelde daarvoor een flyer met instructies. De flyer helpt hen hun cliënt/ opa en oma weerbaar te maken. In samenwerking met de gemeente wordt deze flyer verspreid op scholen en bij thuiszorgorganisaties. 
Er zijn twee versies van de flyer: een voor de kleinkinderen/opa en oma en een voor de thuiszorgmedewerker/cliënt.


Aankondiging: themamiddag aanpak geldezels

Ook iets doen om geldezels aan te pakken dan wel te voorkomen? Op maandag 27 mei organiseren de politie en het OM een middag over de aanpak van geldezels. Het wordt een afwisselende middag, met een plenaire spreker en verschillende workshops met aan het einde uiteraard een borrel om te netwerken. Aan het einde van de dag ga jij naar huis met een duidelijk beeld van welke stappen jij kunt zetten in de aanpak van geldezels!

De officiële uitnodiging en link tot inschrijven volgen later deze maand. Houd de agenda van de Veiligheidscoalitie in de gaten.