Veelvoorkomende criminaliteit

Veelvoorkomende criminaliteit (vvc) is een verzamelnaam voor massaal voorkomend strafbaar gedrag. Voorbeelden zijn autokraken, autobranden, fietsendiefstal en vernielingen. De hoge frequentie maakt vvc extra hinderlijk en heeft een versterkende  werking op de onveiligheidsgevoelens van mensen. Vvc vormt een grote bron van ergernis voor inwoners en ondernemers. 

 

Documenten en links

Er is een extra document zichtbaar als je bent ingelogd. Inloggen

Poster autokrakers uit de politieregio Haaglanden die onder bewoners wordt verspreid.

Datum:

Auteur:

Politie Haaglanden

Documenttype:

Flyer

Aantal pagina’s:

1

Download bestand

De auteurs bepleiten in bijgaande onderzoek met aanbevelingen een aanpak waarin de integraliteit naar voren komt met daarin partijen die allen voor hetzelfde doel gaan én waarbij gebruik wordt gemaakt van technische hulpmiddelen. Fietsdiefstal is het meest voorkomende vermogensmisdrijf in ons land en is een vervelend bijverschijnsel van de grote aantallen – steeds duurdere – fietsen die in ons land in omloop zijn. Dit is een dagelijks voorkomende ergernis die voor veel burgers zowel emotionele als financiële impact heeft. Daarnaast is er aanzienlijke maatschappelijke schade. Bureau Beke voerde een landelijk onderzoek uit naar fietsdiefstal waarin de omvang, kenmerken, ontwikkelingen en verschijningsvormen in beeld zijn gebracht. Ook wordt ingegaan op de mate van georganiseerdheid van fietsdiefstal en de impact van fietsdiefstal op slachtoffers. De huidige aanpak van fietsdiefstal wordt tegen het licht gehouden en dat leidt tot de conclusie dat het tijd is voor nieuwe stappen in de aanpak. Daar gaan zij nader op in. Handig voor gemeenten om de effectieve aanpak van fietsdiefstal met hun netwerkpartners te moderniseren!

Datum:

Auteur:

Jos Kuppens, Joey Wolsink, Juno van Esseveldt en Henk Ferwerda

Documenttype:

Plan van aanpak

Aantal pagina’s:

139

Download bestand

Een website van het Landelijk Centrum Fietsendiefstal met daarop best practices en recente ontwikkelingen op het gebied van fietsdiefstal.

Naar website