Wat is de relatie tussen fakenieuws en angst voor criminaliteit?

Wat is de relatie tussen fakenieuws en angst voor criminaliteit?

Fakenieuws is van alle tijden. Maar wat is eigenlijk het verband tussen mediaberichtgeving en angst voor criminaliteit? En specifieker: wat is de relatie tussen fakenieuws en angst voor criminaliteit? In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Daarnaast het nieuws dat het goed gaat met Hackshield in Midden-Nederland. De game waarmee kinderen zich spelenderwijs wapenen tegen cybercriminaliteit wordt al in meer dan 25 gemeenten in onze regio gespeeld door ruim 5200 cyberagents. Al bekend met "Hackshield in de klas"?


Relatie fakenieuws en angst voor criminaliteit

Het zijn belangrijke vragen. Zeker in tijden van crises waarin fakenieuws een aanjager is van maatschappelijke onrust en ook nog eens de potentie heeft om de volksgezondheid en de democratische rechtsstaat te schaden. Nieuwsgierig geworden? Je leest het artikel hier.


Hackshield loopt als een tierelier

Utrecht heeft in absolute aantallen de meeste cyberagents van Nederland (ruim 1000) en Leusden heeft procentueel (25%) de meeste cyberagents. Ondertussen ontwikkelt Hackshield verder en is ‘Hackshield in de klas’ beschikbaar. Een belangrijke stap om cyberwijsheid duurzaam te borgen in het onderwijs voor onze kids. Hier kun je zien hoe dat eruit ziet.