Verslag regionale netwerkbijeenkomst 7 december AVO-leden

Verslag regionale netwerkbijeenkomst 7 december AVO-leden

Op dinsdag 7 december vond een online netwerkbijeenkomst plaats voor collega’s van gemeenten, OM en politie uit de regio Midden-Nederland. De bijeenkomst bestond uit drie workshops, in totaal bijgewoond door ongeveer 100 professionals. Benieuwd hoe dat ging? Lees dan gauw verder.

 

Trends en ontwikkelingen (workshop 1)
Tijdens de eerste workshop bespraken we welke trends en ontwikkelingen de komende jaren impact hebben op veiligheid. De input die deze workshop opleverde, verwerken we in de ‘inventarisatie veiligheidstrends’ die begin maart 2022 beschikbaar wordt gesteld aan burgemeesters. Het is de bedoeling dat deze inventarisatie behulpzaam is bij het vullen van de veiligheidsparagraaf in de collegeakkoorden en later ook voor de nieuw op te stellen IVP’s.

112 driehoek: hoe bereid je die voor? (workshop 2)
Tijdens de tweede workshop stond de vraag centraal hoe je een 112-driehoek voorbereidt. Voor Luuk Steenwelle van de gemeente Utrecht en zijn collega’s van OM en politie inmiddels gesneden koek, maar voor gemeenten waar tot nu weinig tot geen demonstraties plaatsvinden, een heel leerzame workshop. De goede voorbeelden vanuit Utrecht -inclusief de tijdens de workshop vertoonde powerpoint- beschikbaar via de apothekerskast.

demonstraties

Lokale vier- of vijfhoek (workshop 3)
De laatste workshop werd begeleid door Myriam Kooij. Met behulp van een casus, toegelicht door collega Dick Roodenburg van gemeente De Ronde Venen, kwam een gesprek los over de voor- en nadelen van een lokale vier- of vijfhoek. Wil je hier meer over weten? Klik hier of neem contact op met Myriam Kooij, programmamanager Effectieve verbinding veiligheid en zorg.