Verder zeker het lezen waard:

Verder zeker het lezen waard:

  • Straatwaarde(n): 
    • Escaperoom 
      Je neemt een drugsvat, wat bouwlampen en gesloten kistjes en gaat naar een basisschool. Gekke combinatie zou je denken. Niet als je leerlingen van een basisschool bewust wilt maken van de ondermijnende gevaren van drugscriminaliteit. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk het hier

    • April 2021: Wist je dat?
      Wist je dat?

      Binding met vrienden of kennissen die betrokken zijn bij georganiseerde criminaliteit, waaronder drugshandel, een zwaarwegende risicofactor is ten aanzien van delictgedrag?

      Bekijk de Wist je dat van april 2021 hier. De eerdere "Wist je datjes?" vind je in de apothekerskast

  • De verschillende gezichten van de coronaprotesten:
    In het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland 53 schreef de NCTV over de aanhoudende en soms intimiderende manifestaties van maatschappe­lijk ongenoegen sinds de uitbraak van COVID-19. De zorgen over de coronaprotesten binnen de samenleving en het openbaar bestuur zijn alleen maar groter geworden door recente ongeregeldheden, zoals de rellen na de invoering van de avondklok op 23 januari 2021. Deze analyse van de coronaprotesten raakt aan een minderheid van de Nederlandse bevolking.

  • Succesvol webinar Leefstijlen:
    wil jij ook communiceren op maat over veiligheid?
    Op donderdag 1 april zijn we samen met ongeveer 30 communicatie- en beleidsadviseurs veiligheid van politie, OM en gemeenten digitaal aan de slag gegaan om leefstijlgericht communiceren te gebruiken in ons werk. Benieuwd hoe dit is verlopen? Lees er hier meer over.

  • Wil je inzicht in wat er in 2020 gedaan is op het thema georganiseerde ondermijnende criminaliteit in Midden-Nederland?
    Lees dan de vastgestelde jaarverantwoording 2020 RIEC.