Updates vanuit Straatwaarde(n)

Updates vanuit Straatwaarde(n)

- Nieuwe podcasts beschikbaar - 
Zo kun je een samenvatting van Q college terug luisteren over het tegengestelde levensverhaal van twee broers. Maar ook de evaluatie van de Straatsjablonen is beschikbaar via Soundcloud. Wil je geen podcast missen? Volg ons dan op Soundcloud

- Wist je dat? - 
De editie van september 2021 is hier terug te lezen!

- Summerschool -
Een andere benadering. Namelijk kijken naar talenten en die omzetten in iets positiefs. Dat is wat jongeren in de zomervakantie hebben gedaan om doelen te stellen en daar ook echt voor te gaan. Tijdens de summerschool kregen zij handreikingen om een business op te zetten. Voor vijf jongeren in Amersfoort was dit een online muziekplatform.

In eerste instantie op wijkniveau en later mogelijk nationaal. Ze hopen op deze manier een uitlaatklep te bieden in de vorm van muziek en video. Het geeft ook hoop want zo merken jongeren dat er een leven buiten de criminaliteit is. Reactie van een van de jongeren: “Ik krijg nu echt een kans en die grijp ik met twee handen, ik wil er echt wat van maken.”
Van workshop video editing tot masterclass ‘beats maken’ van een beatmaker. En van goede ondernemers pitch gegeven door radio FunX tot het bepalen van doelen, de jongeren hebben kennis gemaakt met een breed aantal masterclasses die concreet toepasbaar zijn in hun leven.

Meer weten over de summerschool? Neem dan contact op met straatwaarden@riec-mn.nl.