Straatwaarden blikt terug op 2023: een zoektocht en koerswijzigingen

Straatwaarden blikt terug op 2023: een zoektocht en koerswijzigingen

Het afgelopen jaar stond bij Straatwaarden in het teken van hard werken en soms juist stilstaan. Van doorpakken met volle overtuiging tot twijfelend reflecteren of we wel het goede doen in de aanpak van jonge aanwas. Deze zoektocht heeft geleid tot een koerswijziging waarin we jullie graag meenemen. Ook in dit nieuwsartikel twee interessante podcasts, o.a. over hoe jongeren betrokken raken bij georganiseerde criminaliteit.


Straatwaarden blikt terug op 2023: een zoektocht en koerswijzigingen
In bijgevoegde reflectie kijken we terug op 2023, omdat we zien dat niet alleen wij soms twijfelen; we hebben dit ook gemerkt bij onze partners. We hebben in 2023 veel gesprekken gevoerd in de diverse gemeentes met veel verschillende partners. We zijn op bezoek geweest voor de behoeftegesprekken, maar we kwamen ook in contact met jullie tijdens presentaties, werksessies en casusbesprekingen. Het heeft ons veel geleerd én het heeft een belangrijke bijdrage gehad aan de verandering van de koers binnen Straatwaarden. We nemen jullie graag mee in deze ontwikkelingen en daarom doen we ook een belofte, in de hoop en overtuiging aan te sluiten bij jullie uitgesproken behoeften in de vele contactmomenten.
 
Benieuwd naar onze zoektocht en koerswijzigingen? Lees onze reflectie en de belofte voor 2024.


Podcasts: Hoe raken jongeren betrokken bij georganiseerde criminaliteit
Hoe raken jongeren betrokken bij de georganiseerde criminaliteit? En welke factoren hebben invloed op het toetreden van jongeren in de georganiseerde criminaliteit? Hierover hebben wij samen met het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie en onderzoeker Ida Adamse een tweedelige podcastserie gemaakt. Ons doel: jou handvatten geven in de aanpak!

  • De eerste podcast over de manieren waarop jongeren betrokken raken bij de georganiseerde criminaliteit kun je hier beluisteren.
  • De tweede podcast over welke risico- en beschermende factoren invloed hebben op het toetreden van jongeren in de georganiseerde criminaliteit, hoor je hier

De onderwerpen bespreken we vanuit wetenschappelijk onderzoek en het perspectief van de onderwereld. TCI sprak namelijk tientallen informanten met linken naar de zware criminaliteit en Ida, promovendus bij het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving deed wetenschappelijk onderzoek naar deze onderwerpen. 
Wij willen informatie graag zo toegankelijk maken voor jou. Met deze podcast hopen wij dat te doen. Wij horen heel graag hoe je deze podcast vond en alle tips zijn welkom!