RE_B00TCMP vergroot weerbaarheid tegen cybercrime carrière

RE_B00TCMP vergroot weerbaarheid tegen cybercrime carrière

In april is er, na het ontvangen van de subsidie, een RE_B00TCMP georganiseerd in de oude Prodent fabriek in Amersfoort. Het RE_B00TCMP richt zich op het weerbaar maken van jongeren die affiniteit hebben met IT, tegen het ontwikkelen van een cybercrime carrière. Dit gebeurt door jongeren en hun ouders te informeren over wat wel en niet mag op het internet, maar vooral hoe ze hun IT-skills op een positieve manier kunnen inzetten om de (online) wereld een stukje mooier en veiliger te maken.

Met het RE_B00TCMP is er specifiek aandacht voor jongeren met de neiging om online de grens op te zoeken. Het project is dus vooral gericht op (dader)preventie en bewustwording; zorgen dat zij niet het cybercrime-pad op gaan.

Bij deze dag waren verschillende partijen aanwezig, waaronder de gemeente, Team High Tech Crime van de politie, politieagenten van het basisteam in Amersfoort en Onyx Cyber Security. Samen probeerden zij duidelijk te maken welke keuzes je kan maken, niet alleen in de techniek maar ook in de ethische kant. Dit deden ze door middel van verschillende activiteiten, waaronder lezingen en games.

Bekijk de video voor een sfeerimpressie.