Podcast: hoe maak je als gemeente de jonge jeugd weerbaarder tegen de verleidingen van criminaliteit?

Podcast: hoe maak je als gemeente de jonge jeugd weerbaarder tegen de verleidingen van criminaliteit?

Jongeren komen soms al vroeg in aanraking met verschillende vormen van criminaliteit. Het programma Straatwaarden van het RIEC Midden-Nederland zet zich in om dit te voorkomen. Dit doen wij onder andere met het preventieve onderwijsprogramma Kapot Sterk voor groep 7 en 8. Het doel van dit programma is om de jonge jeugd weerbaarder te maken tegen de verleidingen van criminaliteit. 

In onze nieuwste podcastaflevering duiken we opnieuw in dit lesprogramma, maar dit keer praten we over het inzetten van Kapot Sterk in verschillende gemeenten op school.  Want hoe organiseer je de inzet van dit programma nou in jouw gemeente? Welke kansen biedt het en welke uitdagingen brengt dit met zich mee? Welke rol spelen ouders hierin en wat is een kapot sterke leerling eigenlijk? 

We vertellen er alles over in deze podcast! 

In de vorige podcastaflevering stond de doorontwikkeling van het programma centraal. Er is namelijk veel geschreven over interventies en voorlichting in het veiligheidsdomein en de mogelijke averechtse effecten hiervan. Kapot Sterk is volledig herzien en doorontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten samengebracht door TNO, pedagogische inzichten van Oké op School en lessen uit de praktijk. Hoe deze doorontwikkeling eruitziet, dat hoor je hier!