Kapot Sterk onder de loep

Kapot Sterk onder de loep

Jongeren komen soms al vroeg in aanraking met verschillende vormen van criminaliteit. Het programma Straatwaarden van het RIEC Midden-Nederland zet zich in om dit te voorkomen. Dit doen zij onder andere met het preventieve onderwijsprogramma Kapot Sterk, speciaal ontwikkeld voor groep 7 en 8.  Het doel van dit programma is om de jonge jeugd weerbaarder te maken tegen de verleidingen van criminaliteit. 

In onze nieuwste podcastaflevering duiken we in dit lesprogramma. Er is namelijk veel geschreven over interventies en voorlichting in het veiligheidsdomein en de mogelijke averechtse effecten hiervan. Kapot Sterk is volledig herzien en doorontwikkeld op basis van wetenschappelijke inzichten samengebracht door TNO, pedagogische inzichten van Oké op School en lessen uit de praktijk. Hoe deze doorontwikkeling eruitziet, dat vertellen we je graag.   

Luister de aflevering hier! 

Aan tafel zitten onderzoeker en socioloog Remy Vink van TNO. Pedagogen Calis Maartens en Melissa Bakker van Oké op school, projectleider van Kapot Sterk Jordy Krasenberg en Carlijne Peeks, host van deze aflevering.