Platform Veilig Ondernemen (PVO) Midden-Nederland bezoekt jachthavens in Gooi & Vechtstreek

Platform Veilig Ondernemen (PVO) Midden-Nederland bezoekt jachthavens in Gooi & Vechtstreek

Op 12 mei bezocht PVO Midden-Nederland samen met de politie Gooi-& Vechtstreek en de groene boa’s van Wijdemeren de jachthavens aan de Loosdrechtse plassen. Het doel was om de jachthaveneigenaren te informeren over de risico’s van met name ondermijnende criminaliteit. De politie en het PVO voorzag de ondernemers van tips om criminaliteit tegen te gaan en hielpen hen signalen van criminaliteit te herkennen.

Jachthavens vaak blinde vlek

Jachthavens zijn kwetsbaar voor ondermijnende criminaliteit zoals drugshandel, witwassen of het (ongewild/ ongemerkt) faciliteren van criminele activiteiten. Dit komt door het gebrek aan fysiek toezicht en duidelijke regels, waardoor het eenvoudig is anoniem gebruik te maken van dit soort locaties. Jachthavens zijn daarmee vaak een blinde vlek als het gaat om zicht op ondermijning. 

Handige tools voor eigenaren
De app ‘Regelgeving in jachthavens’ (beschikbaar voor Android en Apple) geeft jachthaveneigenaren en booteigenaren handvatten in de aanpak van ondermijning. Je kan hiervoor ook de flyer signalen van criminaliteit in jachthavens gebruiken.

Voor meer informatie over de aanpak van ondermijning op jachthavens kan je contact opnemen met PVO-MN.