Op zoek naar de juiste informatie voor een goede aanpak? Schakel Team Informatie Werk(t) in

Op zoek naar de juiste informatie voor een goede aanpak? Schakel Team Informatie Werk(t) in

Bedrijventerreinen, het buitengebied of kwetsbare branches zoals de horeca en de transport- en logistieksector blijven een gewild doelwit van criminelen. Worstel jij met het opbouwen van een informatiebeeld? Team Informatie Werk van het RIEC Midden- Nederland helpt de partners hierbij, met herkenbare producten en maatwerk die het gezamenlijke ‘doen’ in de aanpak van ondermijning helpen. Eenvoud, begrijpelijk en visuele beschikbaarheid zijn de uitgangspunten voor deze producten, zodat partners elkaars taal verstaan en spreken. Je leest er meer over in de folder van Team Informatie Werk.

 

Quickscan helpt prioriteit bepalen
Een voorbeeld van zo’n product is de quickscan. Dit product helpt jouw gemeente of organisatie prioriteit te bepalen over een informatievraagstuk, bijvoorbeeld over branches of gebieden. Een duidelijke opdracht van een (van de) partner(s) vormt de basis, die vervolgens wordt gewogen en geprioriteerd door de Regionaal Integrale Stuurploeg (RIS). Daar sta je niet alleen voor; Team Informatiewerk helpt jou graag bij het formuleren en agenderen van een goede opdracht, met name als het de partners aan capaciteit(en) hiervoor ontbreekt. 

Lees de folder voor meer informatie
Dus kom op de lijn via analyse@riec-mn.nl als je wil sparren over de mogelijkheden rond een onderzoeksvraag. Dan bekijken we samen of een quickscan, een ander product of maatwerk antwoord op jouw vraag kan geven. In de folder lees je meer hoe Team Informatie Werk jou verder kan helpen.



Team Informatie Werk brengt trends onder de aandacht
Team Informatie Werk van het RIEC is een pilot gestart om partners met korte berichten te informeren over opvallende trends en fenomenen. Hiermee willen we onze signalerende taak beter vervullen en zowel landelijke als regionale trends onder de aandacht brengen. Deel 1 van de pilot, over bezorg- en afhaaldiensten, is inmiddels via de informatiecoördinatoren gedeeld met de partners. De komende maanden volgen meer van dergelijke berichten.
Wil je meer weten over de trendrapportages, neem dan contact op met de informatiecoördinator van jouw districtelijk team ondermijning.