Op de agenda voor de komende maand

Op de agenda voor de komende maand

- CCV - Livestream over jongeren uit de criminaliteit houden
Het CCV verzorgt op dinsdag 23 november een livestream met interessante sprekers over het voorkomen dat jongeren in de zware criminaliteit belanden. Van 13.00 uur tot 16.30 uur worden deelnemers online bijgepraat over de laatste ontwikkelingen, succesvolle programma’s en nieuwe inzichten om jonge aanwas uit de criminaliteit te houden. Deelname is gratis. Je kunt hiervoor een link naar de livestream aanvragen. Eén van de sprekers is Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht. Ze spreekt over ‘Het doorbreken van jonge criminele drugscarrières met een persoonsgerichte aanpak'. Meer lezen?

- Straatwaarde(n) - 9e Q College
Het negende Q College vindt plaats op: maandag 29 november van 10.00 uur tot 11.30 uur. In dit Q college staan we stil bij de praktijk van de jeugdreclassering en luisteren we naar het verhaal van een leefwereldexpert. We nemen jullie mee in het verhaal van zijn leven en het vallen en opstaan bij het afstand nemen van criminaliteit. Jordi, leefwereldexpert en Wendy van Lith, criminoloog bij de jeugdreclassering nemen jullie mee in hun praktijk. Aanmelden kan door een mail te sturen aan straatwaarden@riec-mn.nl

- VNG - Webinar Mensenhandel: Beleid, tools, regelgeving en het speelveld - 
De VNG organiseert met o.a. het bureau van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen en FairWork een drietal webinars omtrent de implementatie van het Kader aanpak mensenhandel. Om gemeenten te ondersteunen bij hun beleid ontwikkelde de VNG, in samenwerking met Comensha, gemeenten en andere partners, 2 instrumenten: het KOMPAS / Aanpak Mensenhandel en het Kader aanpak mensenhandel. Op 2 december zal de het tweede webinar plaatsvinden, van 10:30 tot 12:00 uur. Het eerste webinar is terug te kijken via YouTube. Je kunt je ook al inschrijven voor het derde webinar.

- Zorg en veiligheidshuizen - Lancering e-learning ‘Gegevens uitwisselen in het Jeugddomein’ -
Professionals die met jeugd werken kunnen sinds 3 november hun kennis op het gebied van Privacywetgeving en Beroepsgeheim vergroten. Speciaal hiervoor heeft de GGZ Ecademy de gratis e-learning ‘Gegevens uitwisselen in het Jeugddomein’ gelanceerd. De e-learning wordt gevolgd op de tijd en plaats waar de professional voor kiest en duurt ongeveer een uur.  Meer lezen?