Nieuw 7 stappenmodel ‘werkproces aanpak problematische jeugdgroepen en groepsgedrag’ beschikbaar

Nieuw 7 stappenmodel ‘werkproces aanpak problematische jeugdgroepen en groepsgedrag’ beschikbaar

Twee maanden geleden ontvingen alle gemeenten het geactualiseerde samenwerkings- en privacyconvenant Jeugdgroepenaanpak Midden-Nederland. Enkele gemeenten hebben de ondertekening al geregeld, waarvoor dank. Sinds kort is ook het bijbehorende landelijke 7-stappenmodel voor iedereen beschikbaar. 


Doelgericht samenwerken met partners
Dit herijkte werkproces vormt, samen met het convenant, een uniforme landelijke methodiek voor de aanpak van jeugdgroepen. Dus of je nu problematisch groepsgedrag wilt voorkomen, overlast wilt verminderen, nieuwe aanwas bij een groep of de doorgroei naar criminele netwerken wilt voorkomen; met het 7-stappenmodel werk je hier samen met je partners doelgericht aan. De rollen en taken van betrokken partners staan duidelijker beschreven en ook de verhouding tussen de groepsaanpak en de PGA is helder omschreven.


Altijd meest actuele versie

  • De Wegwijzerjeugdenveiligheid.nl is dé plek waar zich altijd het meest actuele 7-stappenmodel bevindt. Dus downloaden kan uitsluitend via deze link.
  • Heb je vragen over de werkwijze? Stel ze via jeugd@hetccv.nl
  • Heeft jouw gemeente het samenwerkings- en privacyconvenant jeugdgroepenaanpak nog niet ondertekend? Doe dit dan graag alsnog en mail het naar secretariaat@rvs-mn.nl