Knel in de georganiseerde criminaliteit

Geldzucht, geldnood, een criminele (sociale) omgeving en erbij willen horen. Allemaal redenen om het criminele circuit in te stappen, al dan niet bewust. In het onderzoek 'KNEL' delen 23 jongeren en jongvolwassenen hun ervaringen en opvattingen over betrokken raken bij georganiseerde misdaad en hoe ze er (uiteindelijk) weer mee zijn opgehouden.

Het boek is een toegankelijke combinatie van wetenschap en praktijk en voor iedereen die werkt met jongeren en jongvolwassenen die betrokken raken of dreigen te raken bij de georganiseerde criminaliteit.

Het onderzoek is onafhankelijk uitgevoerd in opdracht van Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland in samenwerking met RIEC Midden-Nederland en NHVeilig en uitgevoerd door Bureau Bervoets. 

Tijdens het Q-College op 21 mei in het Provinciehuis Utrecht, gaan we dieper in op deze publicatie tijdens een interactieve sessie geleid door onderzoekers Eric Bervoets en Kyra van den Akker. Samen met talentcoach Rivelino Rigters, gaan we in gesprek over de motieven en mechanismen achter de in- en uitstroomprocessen binnen de georganiseerde misdaad. Centrale vraag van de dag: "Jongeren zitten knel in de georganiseerde misdaad, dit leidt tot een somber toekomstperspectief. Wat zetten we daar tegenover?"

Plaatsen zijn beperkt, dus meld je hier snel aan!