Kijk- lees én luistertips:

Kijk- lees én luistertips:

In dit artikel hebben we verschillende kijk- lees en luistertips voor je op een rijtje gezet. Van podcasts over Taghi, tot een zestelige VPRO-serie van Sander Schimmelpenninck over de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land. Benieuwd naar meer? Lees snel verder.

 • Aanpak jeugdcriminaliteit en jeugdgroepen (e-book)
  Hoe kom je samen met partners op het terrein van jeugd, veiligheid en zorg tot een preventieve, integrale aanpak? In dit e-booklees je onze 15 best gelezen blogs over jeugd en jeugdcriminaliteit van het afgelopen jaar. Laat je gegevens achter en download het e-Book.
 • Ondermijning is een sociaal vraagstuk (interview)
  In Nederland is een parallelle samenleving ontstaan door de welig tierende drugseconomie. Zelfredzaamheid heeft in sommige buurten en wijken een verrassende invulling gekregen. Pieter Tops bepleit een langdurige inzet vanuit het sociaal domein waarin preventie hand in hand gaat met repressie. Lees hier het interview met Pieter Tops.
 • Sander en de Kloof (kijktip)
  Hoe kan het dat in Nederland de kloof tussen arm en rijk nog steeds bestaat en zelfs groter wordt? In de zesdelige VPRO-serie Sander en de kloof heeft Sander Schimmelpenninck een missie: de vermogens- en kansenongelijkheid in ons land aan de kaak stellen. Klik hier voor meer info.
 • Mensenhandel in een doorsneewoning (podcast)
  Misdaadjournalist Wouter Laumans en strafpleiter Christian Flokstra praten met advocaten over bijzondere zaken die hen altijd zullen bijblijven. In deze aflevering: Nadat een sekswerker vertelt dat er een minderjarig meisje werkt als prostituee, start het Openbaar Ministerie met een onderzoek. Uiteindelijk blijken vier vrouwen uitgebuit te worden als sekswerker in een illegaal bordeel.
 • De Taghi podcast (podcast)
  Paul Vugts, misdaadverslaggever van Het Parool en Corrie Gerritsma nemen je onder andere mee in verhalen over de onwaarschijnlijke bloeddorst van Taghi, zijn jeugd, de liquidaties waar hij van verdacht wordt en zijn invloed op de rechtsstaat. Ongeveer maandelijks verschijnt een nieuwe aflevering. De meest recente (afl.19) dateert van 25 januari: 19: Angst in het criminele milieu door liquidatie van aartsrivaal van Taghi