Burgernetcampagne voor extra deelnemers nu live

Burgernetcampagne voor extra deelnemers nu live

“Wist je dat je zelf ook een bijdrage kunt leveren aan een veilige buurt? Download de Burgernetapp vandaag nog en zoek mee naar vermiste of verdachte personen. Iets gezien? Dan bel je via de app 112”.
Met deze boodschap startte op 18 september de Burgernetcampagne om inwoners en ondernemers te stimuleren de Burgernetapp te gebruiken. De campagne (filmpje en slider) wordt getoond als advertentie in diverse apps die mensen gebruiken. Je kan de video zelf ook inzetten. In het vervolg van dit nieuwsbericht vind je de link ernaar.
Aandacht leidt direct tot nieuwe downloads

In Midden-Nederland waren we natuurlijk al begonnen. In mei en eind augustus heeft het AD mooie artikelen gepubliceerd en er waren meerdere oproepen via andere kanalen, zoals een sms-bom. Dit was noodzakelijk omdat vanaf september Burgernet uitsluitend nog via de app werkt en er geen sms of spraakberichten meer worden verzonden. De aandacht was direct te zien in het aantal downloads in die maanden. In mei 16.500 en in augustus bijna 8.000. Landelijk zijn er in totaal tot nu toe 1,9 miljoen unieke downloads geteld! Heb je de Burgernetapp zelf nog niet? Download deze dan hier!

Help mee om nóg meer downloads te realiseren
De gemeenten die in Midden-Nederland fungeren als Burgernetambassadeur (Almere, Hilversum, De Ronde Venen) delen het filmpje al op social media, net als de politie en het ministerie van Justitie en Veiligheid. Namens hen de oproep aan alle gemeenten om de campagne ook te delen en zo te zorgen voor nog meer downloads.