Agenda

Agenda

- Cyber talkshow: De Ondernemer Draait Door - 
Maandag 22 maart 2021 is het zover: van 19:30 uur tot 20:30 uur vindt de volgende editie plaats van de cybertalkshow ‘De Ondernemer Draait Door’. Onder leiding van presentator Ewout Genemans, bekend van ‘Verslaafd!’, ‘Bureau Burgwallen’ en ‘Bureau 040’, gaan we in op deze vragen. Experts van VNO NCW en Northwave gaan onder andere in op het belang van preventie. En we praten onder meer met ondernemer Sander de Ridder die het meemaakte. Wat heeft hij ervan geleerd? Ga naar De Ondernemer Draait Door om je direct aan te melden. 

- Een introductie in de wereld van de aanpak van ondermijning - 
Ben je nieuw in de aanpak van ondermijning in Midden-Nederland of wil je meer weten over de belangrijkste werkprocessen van het RIEC, ook al zit je daar niet dagelijks in? Meld je, als nieuwe RIEC-medewerker of partner, dan aan voor de digitale bijeenkomst op 23 maart. Meer info en om je aan te aanmelden, klik hier.

- Conferentie Ernstige feiten op het vlak van (huiselijk) geweld, zeden en belaging -
Op 25 maart a.s. organiseert het ministerie van Justitie en Veiligheid een conferentie met als thema voorkomen daderschap bij jongeren en jongvolwassenen. De conferentie wordt live uitgezonden van 13.30 tot 15:45 uur. Aanmelden kan via deze link.

- Online training Leefstijlen -
Veiligheid is belangrijk voor iedereen, maar niet iedereen is hetzelfde. Waar de één warmloopt voor een informatieavond over inbraken met buurtgenoten in het buurthuis, dopt de ander liever zijn eigen boontjes. De aanpak van veiligheidsproblemen is het meest effectief als er maatwerk wordt toegepast. Leefstijlgerichte communicatie is een manier om maatwerk toe te passen bij het benaderen en betrekken van inwoners en ondernemers bij veiligheid. Maar hoe weten we wat onze inwoners drijft, wat hun motieven zijn? In dit webinar op 1 april willen we jullie meenemen in de theorie en toepasbaarheid van leefstijlgerichte communicatie. Meld je nu hier aan. 

- De impact van de coronacrisis op radicalisering & extremisme -
Aankomende maand organiseert de regionale werkgroep Radicalisering & Extremisme 3 webinars. Deze webinars gaan over hoe radicale groepen omgaan met de coronacrisis, toenemend complotdenken ten tijde van crisis en anti-coronabeleid activisme. Deze reeks webinars wordt georganiseerd om professionals binnen het zorg- en veiligheidsdomein te helpen om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar te begrijpen en daarop te reflecteren. Daarnaast handvatten aan te reiken voor het toepassen van deze kennis binnen de dagelijkse praktijk.